Vesti
Društvo

Lufthanza zbog štrajka otkazuje više od hiljadu letova

Štrajk u Lufthanzi naveo je kompaniju da otkaže više od hiljadu letova. Zbog jednodnevnog prekida rada u sredu se otkazuju skoro svi letovi sa aerodroma u Frankfurtu i Minhenu i ka njima, uključujući i one planirane za utorak, četvrtak i petak.
Lufthanza zbog štrajka otkazuje više od hiljadu letova
Sindikat Verdi pozvao je oko 20.000 svojih članova koji rade kao zemaljsko osoblje Lufthanze da učestvuju u štrajku, da se izbore za bolje uslove u aktuelnim pregovorima o platama (Foto Frank Rumpenhorst/dpa)

Od putovanja mora da odustane oko 134.000 ljudi.

Sindikat Verdi pozvao je oko 20.000 članova zemaljskog osoblja radnika Lufthanze da učestvuju u štrajku, da se izbore za bolje uslove u aktuelnim pregovorima o platama.

Pored aerodroma u Frankfurtu i Minhenu, pogođeni su i oni u Diseldorfu, Hamburgu, Berlinu, Bremenu, Hanoveru, Štutgartu i Kelnu. U Bavarskoj je u petak, inače, poslednji dan škole pred raspust.

Putnici koji nisu bukirali nove letove ne treba da dolaze na aerodrome jer će ih dočekati "po koji ili nijedan" otvoren šalter, upozorili su iz kompanije.

Neki su se na internetu žalili zbog kasnih otkazivanja interkontinentalnih letova za Sjedinjene Države ili Hong Kong, a to su linije koje se obično poslednje otkazuju u slučaju štrajka.

Lufthanza je, takođe, upozorila putnike koji presedaju na nemačkim avio-čvorištima na rizik da nekoliko sati ili dana neće moći da nastave putovanje.

Sindikat Verdi je na štrajk pozvao različite grupe zaposlenih, kao što su šaltersko osoblje, tehničari i logistika bez čijih usluga avioni ne mogu da polete, kao ni bez pilota ili kabinskog osoblja.Ostale vesti

Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022
Godišnjica napada na Klokot
Navršile su se 23 godine od minobacačkog napada na Klokot, u kome su živote izgubili Tihomir Radić i Silvana Spasić. Selo je granatirano 16. avgusta 1999. godine, oko 19.20 sati. Napad se desio nakon prestanka oružanih sukoba i dolaska međunarodnih misija.
  • 16.08.2022
Akcija Fondacije “Dajana Paunović”:  Letovanje za tri porodice
U organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“ tri socijalno ugrožene porodce ove godine po prvi put će otići na letovanje, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 16.08.2022
Janjić: Nedovoljna efikasnost energetskog sektora na Kosovu
Glavni problem u snabdevanju strujom Kosova su u ovdašnjem energetskom sektoru i oslanjanju na ugalj, smatra Dušan Janjić iz Foruma za međuetničke odnose.
  • 15.08.2022
Završni ispit 17. 18. i 19. avgusta

Završni ispit u avgustovskom roku, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/2022. godinu, biće održan 17, 18. i 19. avgusta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

  • 15.08.2022
Počele restrikcije struje
Od danas su počele da se primenjuju restrikcije struje na Kosovu. U Gračanici i Čaglavici u prepodnevnim satima je bilo isključenja.
  • 15.08.2022