Vesti
Društvo

Lokalizovan požar na divljoj deponiji

Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Lokalizovan požar na divljoj deponiji (Foto JKP ''Ekologija'')

Dimitrijević je kazao da su radnici ovog preduzeća odvojili deo otpada na kome je došlo do požara od ostatka deponije i na taj način lokalizovali požar.

„Mi smo odmah kontaktirali Vatrogasnu službu i sa lice mesta im poslali informacije o požaru, ali oni su procenili da nema opasnosti po ljude i imovinu i odlučili su da ne reaguju. Mi smo to odvojili i više nema vatre“, rekao je Dimitrijević.

On je dodao da je ovo preduzeće od Opštine Gračanica preuzelo obavezu uređenja malih i srednjih deponija.

„Iako je velika deponija u Ugljaru mi ćemo i njome da se bavimo, kao i svim ostalim. Već u narednih nedelju dana počećemo da čistimo. U saradnji sa Opštinom identifikovali smo sve deponije i po planu koji je već napravljen počećemo sa uklanjanjem“, zaključio je Dimitrijević.

Na teritoriji opštine Gračanica trenutno ima oko 60 divljih deponija.

 Ostale vesti

Osmani i Gevesler o životnoj sredini
"Energetska tranzicija, upravljanje otpadom i očuvanje vodenih resursa, ostaju neki od ključnih izazova na Kosovu", poručila je predsednica Vjosa Osmani tokom sastanka sa austrijskom ministarkom za klimatsku akciju, životnu sredinu, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Leonorom Gevesler.
  • 23.06.2021
Počeo prijemni ispit za osmake
Osmaci su izašli iz školskih klupa 8. juna, ze je sada pred njima jedan od najvažnijih zadataka u životu, polaganje male mature. Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje, Milan Pašić, kazao je za RTS da učenici i roditelji ne treba da brinu jer je 11 odsto više mesta u školama, nego đaka koji će polagati završni ispit.
  • 23.06.2021
Prilužje: Održana polufinalna manifestacija za izbor Kosovke devojke
Na polufinalnoj večeri za izbor Kosovke devojke za opštinu Vučitrn-Prilužje izabrana je Valentina Mihajlović, prva pratilja je bila Kristina Bojković, dok je druga Lidija Mašić.
  • 23.06.2021
Ublažene antikovid mere, dozvoljene proslave i venčanja

Vlada Kosova usvojila je nove, blaže mere protiv koronavirusa i dozvolila održavanje zabava, venčanja i maturskih večera u trajanju do 23 časa, prenosi Koha.

  • 22.06.2021
Raste cena goriva
Ovogodišnji porast cena goriva neće se zaustaviti, upozorava Udruženje naftnih preduzeća i najavljuje još veća poskupljenja u narednim danima. Trenutno na, kosovskom tržištu litar dizela iznosi ne manje od 1,10 evra, a litar benzina 1,15 evra, prenosi RTK.
  • 22.06.2021
Kraj školske godine, sutra počinje mala matura
Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se danas i od sutra počinje letnji raspust. Osmaci su sa nastavom završili ranije 8. juna, dok su maturanti gimnazija slavili kraj školovanja 25. maja.
  • 22.06.2021