Vesti
Društvo

Ljiljana Stevanović izabrana za predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici

Sudski savet Kosova izabrao je sudiju Ljiljanu Stevanović za predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici. Njen mandat će trajati pet godina.
Ljiljana Stevanović izabrana za predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici
Ljiljana Stevanović (Foto Radio Kontakt Plus)

Ljiljana Stevanović bila je jedina kandidatkinja za ovu funkciju i dobila je glasove devet članova Sudskog saveta Kosova.

Sudija Radojka Trifunović nije učestvovala u glasanju, jer je bila povezana preko "Zoom" aplikacije, javlja Zakletva za pravdu.

Predsedavajući Komisije za ocenjivanje za ovu poziciju, sudija Ćerim Ademaj, rekao je pred članovima Sudskog saveta Kosova da je komisija došla do zaključka da Stevanović ispunjava sve kriterijume kako bi za nju glasali članovi SSK.

Ademaj je dodao da Stevanović ima iza sebe dugogodišnje rukovodeće iskustvo u pravosudnom sistemu, uključujući i vršenje funkcije nadzornog sudije Osnovnog suda u Mitrovici - ekzpozitura Zubin Potok, na kojoj se do sada i nalazila.

Inače, predsednik Osnovnog suda u Mitrovici do sada je bio sudija Nikola Kabašić.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023