Vesti
Društvo

Lekovi dopremljeni u Pećki okrug

Kancelarija za zajednice i povratak u Klini je u saradnji sa Ministarstvom za zajednice i povratak dopremila lekove za najugroženije u opštinama Klina i Istok.
Lekovi dopremljeni u Pećki okrug
Ilustracija (Foto Radio Goraždevac)

Prema rečima Ranka Kostića ovo je četvrta akcija, koja se organizuje na ovakav način. Pored povratnika određenu količinu lekova dobili su i Dom zdravlja u Osojanu i medicinsko osoblje u povratničkom selu Vidanje.

Istovremeno u opštini Peć je Privremeni organ ove opštine omogućio dopremanje lekova za pacijente koji nisu mogli da podignu da ih podignu na recept. Lekove je podelio predsednik privremenog organa za Peć, Miloš Dimitrijević koji je iskoristio priliku da razgovara sa građanima koji imaju zdravstvenih problema.

Lekovi su u ovim opštinama podeljeni u protekla dva dana.Ostale vesti

Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020
Priština: Ukida se karantin
Kosovska vlada je na današnjoj sednici usvojila zahtev Ministarstva zdravlja da se 30. maja ukine karantin zona koja je smeštena u Studentskom centru u Prištini, a u kojoj su smeštani svi oni koji su ulazili na teritoriju Kosova. Takođe, sva lica koja ulaze na Kosovo dužna su da se samoizoluju na 14 dana.
  • 27.05.2020
Koliko je potrebno za sreću?
Iako su deca na Kosovu navikla da im vrlo često nedostaju osnovni uslovi za bezbrižno odrastanje, ona svojim znanjem ne zaostaju za vršnjacima iz centralne Srbije. Rezultat analize prema kojoj su „deca na KiM najzadovoljnija svojim zdravljem, kvalitetom života i najviše fizički aktivna” može značiti i da mališani na Kosovu znaju da sreću čine male stvari.
  • 27.05.2020
Gračanica: Život Roma u doba koronavirusa
U opštini Gračanici prema podacima ove lokalne samouprave trenutno živi oko 2.000 Roma. Pandemija koronavirusa dodatno je otežala ionako težak položaj ove zajednice.
  • 27.05.2020
Nakon pauze, nastavljena registracija vozila
Registracija vozila, nakon pauze zbog pandemije koronavirsa, nastavljena je u toku prošle nedelje. Termini za registraciju se zakazuju, kazao je vlasnik servisa za tehnički pregled automobila u Lapljem Selu Siniša Todić.
  • 27.05.2020