Vesti
Društvo

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi

Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Aleksandra Đekić, Dušan Cvejić i Ljubiša Karadžić (Foto Opština Gračanica)

Radovi na asfaltiranju malih sportskih terena za odbojku i košarku kao i školskog stadiona za fudbal počeli su danas a istovremeno radi se na asfaltiranju prilaznog pristupa osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu.

Radove su danas u pratnji direktora ove škole Ljubiše Karadžića obišli direktorica opštinskog Odeljenja za urbanizam Aleksandra Đekić i direktor Odeljenja za sport i omladinu Dušan Cvejić.

„U renoviranje sportskih terena u Lapljem Selu ulažemo oko 15 hiljada evra i cilj nam je da u saradnji sa odeljenjem za omladinu i sport deci i profesorima obezbedimo kvalitetne terene za bavljenje sportom. Sanacija sportskih terena je jedan od prioriteta jer osim za izvođenje redovne nastave od velikog su značaja i za svu našu decu koja se bave sportom“, kazala je direktorica Urbanizma Aleksandra Đekić.

Projektom je osim asfaltiranja sportskih poligona i pristupnom prilazu školi predviđeno i kompletno opremanje terena novim košarkaškim tablama, obručima sa mrežicama, golovima za fudbal, stubovima i mrežicama za odbojku, zaštitnim daskama a uradiće se i obeležavanje terena.

„Nastavljamo da stvaramo dobre uslove za talentovanu decu koja se profesionalno bave sportom ali i za sve naše škole kojima želimo da stvorimo kvalitetne uslove za rad. Svaki novi teren koji otvorimo ili renoviramo je dodatni motiv deci i mladima da im sport bude svakodnevni izbor, a mladim sportistima koji učestvuju na sportskim takmičenjima damo dodatni motiv da budu još bolji“, rekao je tokom posete Lapljem Selu direktor odeljenja za omladinu i sport Dušan Cvejić.

Prema najavama očekuje se da radovi u osnovnoj školi u Lapljem Selu budu završeni uporedo sa početkom nove školske godine.Ostale vesti

Popis stanovništva na Kosovu sledeće godine

Popis stanovništva, porodičnih domaćinstava i stanova na Kosovu odžaće se od 1. septembra do 16. oktobra 2023. godine, saopštio je nakon jučerašnje sednice Vlade premijer Aljbin Kurti.

  • 01.10.2022
Za mesec dana na RKS tablice preregistrovano samo devet vozila
Nakon 30 dana, otkad je na snagu stupila uredba kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na RKS table prešlo je samo devet vozila.
  • 01.10.2022
Počeo popis stanovništva u Srbiji
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo je danas i trajaće do 31. oktobra. Preliminarni podaci biće objavljeni do kraja novembra, a već na proleće počeće objavljivanje prvih konačnih rezultata.
  • 01.10.2022
U Kosovskoj Mitrovici postavljena bista Dragiši Murganiću
U sedištu Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici postavljena je bista sekretaru Dragiši Murganiću.
  • 30.09.2022
Položaj starih nije najbolji, potrebna veća briga društva

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba u Prištini je održan okrugli sto u organizaciji Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNPFA) na kome su razmatrani izazovi sa kojima se susreću pripadnici tog dela populacije. „Na žalost, položaj starih ljudi ne samo na Kosovu, nego i u regionu nije baš najbolji“, ocenila je šefica kancelarije UNPFA za kosovo Visare Mujko Nimani.

  • 30.09.2022
Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022