Vesti
Društvo

Laplje Selo: Novogodišnji paketići za najmlađe

Udruženje „Srpska sloga“ zajedno sa Udruženjem „Glas Metohije“ podelilo je danas najmlađima u OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu novogodišnje paketiće.
Laplje Selo: Novogodišnji paketići za najmlađe
Dodela paketića (Foto Kim)

Članovi udruženja "Srpska sloga" iz Novog Sada i "Glas Metohije" iz Beograda u pratnji Deda Mraza odlučili su da obraduju mališane koji žive na Kosovu i Metohiji.

"Naša želja je bila da odemo do Čaglavice, budući da u Čaglavici u ovoj školskoj godini nije upisan nijedan đak prvak. Cilj nam je bio da im pokažemo da mi mislimo na njih i da želimo da ostanu tu. Da im pokažemo da imaju podršku i prijatelje, te da će od nas uvek imati pomoć i podršku na koji god način mi to budemo mogli da uradimo", rekla je Jelena Marković u ime udruženja "Srpska sloga". Članovima ove organizacija današnja akcija pomoći je prva na Kosovu.

"Želim da se zahvalim Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je omogućila da zajedno sa udruženjem `Srpska sloga` iz Novog sada dođemo ovde. Ovo je naša 15. akcija. Donosimo paketiće za decu na Kosovu i Metohiji", kazao je Stojan Predović ispred uduženja "Glas Metohije".

Direktor OŠ "Miladin Mitić" u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić naveo je da je za decu novogodišnja dodela paketića velika stvar, jer ih se "neko setio".

"Udruženja `Srpska sloga` i `Glas Metohije` pomogla su u prikupljanju paketića i odabrali su našu školu, OŠ `Miladin Mitić` u Lapljem Selu. Njihova želja je bila da posete školu u Čaglavici, da njima podele paketiće. Međutim, zbog nekih tehničkih problema koje su imali jutros na prelazu Jarinje nisu uspeli da stignu u dogovoreno vreme, kako su mislili. Nama ostaje da sutra ujutu podelimo paketiće deci u Čaglavici“, kazao je Karadžić.

Ukupno je 255 učenika predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole dobilo paketiće. Mališani nisu krili ushićenje i poklone su primali uz širok osmeh.

„Novu godinu volim zato što mi dođe Deda Mraz i uvek dobijem lepe poklone. Naravno, uvek dobijem puno zdravlja i sreće“, kazala je sedmogodišnja Kristina Trajković.

„Za Novu godinu dobijam pono poklona, veselim se sa mamom i tatom, ali i sa celom porodicom“, rekla je učenica prvog razreda Lena Živić.

Članovi ovih udruženja podelili su paketiće i deci u Ugljaru, da bi potom nastavili put ka Velikoj Hoči, gde će i dočekati pravoslavnu Novu godinu. Takođe, poklone će poslati i deci u Cernici i Orahovcu.Ostale vesti

Sneg na Brezovici
Ćudljivo vreme krajem maja višim planinskim predelima donelo je sneg. Pored Kopaonika, zabelela se i Brezovica.
  • 26.05.2020
Povratak u školske klupe 1. juna
U školama na centralnom Kosovu koje funkcionišu prema planu i programu Minstarstva prosvete Republike Srbije vrše se pripreme za povratak đaka koji je planiran za 1. jun. Narednog meseca će se održati i polaganje maturskog ispita kako za svršene osmake, tako i za buduće studente. Maturanti uveliko uče i pripremaju se za završni test.
  • 26.05.2020
Uprkos tome što je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa obećavajuća, o otvaranju administrativnih prelaza odlučivaće se tek posle 1. juna, tj. početka treće faze ublažavanja mera i nakon sprovedene analize o primeni istih, izjavio je za portal KoSSev, portparol kosovske vlade Perparim Krueziu.
  • 26.05.2020
Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020