Laplje Selo: Novogodišnji paketići za najmlađe

Udruženje „Srpska sloga“ zajedno sa Udruženjem „Glas Metohije“ podelilo je danas najmlađima u OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu novogodišnje paketiće.

Podeli ovaj članak sa:
  • Dodela paketića (Foto Kim)

Članovi udruženja "Srpska sloga" iz Novog Sada i "Glas Metohije" iz Beograda u pratnji Deda Mraza odlučili su da obraduju mališane koji žive na Kosovu i Metohiji.

"Naša želja je bila da odemo do Čaglavice, budući da u Čaglavici u ovoj školskoj godini nije upisan nijedan đak prvak. Cilj nam je bio da im pokažemo da mi mislimo na njih i da želimo da ostanu tu. Da im pokažemo da imaju podršku i prijatelje, te da će od nas uvek imati pomoć i podršku na koji god način mi to budemo mogli da uradimo", rekla je Jelena Marković u ime udruženja "Srpska sloga". Članovima ove organizacija današnja akcija pomoći je prva na Kosovu.

"Želim da se zahvalim Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je omogućila da zajedno sa udruženjem `Srpska sloga` iz Novog sada dođemo ovde. Ovo je naša 15. akcija. Donosimo paketiće za decu na Kosovu i Metohiji", kazao je Stojan Predović ispred uduženja "Glas Metohije".

Direktor OŠ "Miladin Mitić" u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić naveo je da je za decu novogodišnja dodela paketića velika stvar, jer ih se "neko setio".

"Udruženja `Srpska sloga` i `Glas Metohije` pomogla su u prikupljanju paketića i odabrali su našu školu, OŠ `Miladin Mitić` u Lapljem Selu. Njihova želja je bila da posete školu u Čaglavici, da njima podele paketiće. Međutim, zbog nekih tehničkih problema koje su imali jutros na prelazu Jarinje nisu uspeli da stignu u dogovoreno vreme, kako su mislili. Nama ostaje da sutra ujutu podelimo paketiće deci u Čaglavici“, kazao je Karadžić.

Ukupno je 255 učenika predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole dobilo paketiće. Mališani nisu krili ushićenje i poklone su primali uz širok osmeh.

„Novu godinu volim zato što mi dođe Deda Mraz i uvek dobijem lepe poklone. Naravno, uvek dobijem puno zdravlja i sreće“, kazala je sedmogodišnja Kristina Trajković.

„Za Novu godinu dobijam pono poklona, veselim se sa mamom i tatom, ali i sa celom porodicom“, rekla je učenica prvog razreda Lena Živić.

Članovi ovih udruženja podelili su paketiće i deci u Ugljaru, da bi potom nastavili put ka Velikoj Hoči, gde će i dočekati pravoslavnu Novu godinu. Takođe, poklone će poslati i deci u Cernici i Orahovcu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane