Vesti
Društvo

Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović uručio je u Lapljem Selu ključeve za 24 nova stana socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima. „Velika je sreća i zadovoljstvo kada znamo da smo na jednom mestu“, kazala je jedna od korisnica ovih stanova stanova Nevenka Rikalo.
Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova
Dodela stanova u Lapljem Selu (Foto Kim)

Predsednik lokalne samouprave Srđan Popović je prilikom uručenja ključeva istakao da Opština Gračanica na ovaj način ulaže u budućnost.

„Ovi stanovi će zasigurno da promene život mnogim porodicama na bolje. Nećemo stati na ovome, imamo još stanova, još porodica kojima treba pomoć. Opština Gračanica je krenula sa izgradnjom još 36 stanova“, rekao je Popović.

On napominje da je veoma bitno da svaka porodica bude zbrinuta.

„Napravili smo socijalnu kartu, ta socijalna karta nikog nije odbila za stanove. Morali smo da napravimo redosled jer je potražnja za stanovima i kućama dosta velika. U narednim godinama sigurno ćemo probati da zbrinemo svaku porodicu. Nama je u interesu da zbrinemo svaku porodicu, i obezbedimo sigurnu budućnost“.

Dobitnici stanova koji više godina žive kao podstanari nisu krili zadovoljstvo što su konačno dobili ključeve stanova.

„Mi smo preko deset godina stambeno nezbrinuti. Ovo mi mnogo znači. Pre svega, imaćemo naš dom, moći ćemo da ga uređujemo po našoj volji i ulažemo. Tu ćemo živeti suprug i ja sa dvoje dece“, rekla Jelena Mitić Radić iz Lepine.

„Stanovala sam privatno šest godina ovde u Lapljem Selu. Evo sada je došao red na nas, zadovoljni smo. Hvala puno Opštini, predsedniku i svima koji su bili zaduženi da i mi uđemo u taj krug i dobijemo stan“, kazala je Mlica Đukić iz Lapljeg Sela.

„Zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je shvatila problem raseljenih i proteranih lica i izgradila ove stanove, jedni od korisnika bićemo i mi. Od 17. marta 2004. godine stalno smo menjali stanove i stanovali privatno. Evo, sada je velika sreća i zadovoljstvo da znamo da smo na jednom mestu“, istakla je Nevenka Rikalo iz Kosova Polja.

Projekat izgradnje stanova je finansirala Opština Gračanica uz pomoć kosovskog Ministarstva administracije i lokalne samouprave.Ostale vesti

Vlada Kosova donela odluku o ukidanju određenih mera
Odlazeći premijer Kosova Aljbin Kurti i vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia saopštili su danas na konferenciji za štampu odluke donete na sednici Vlade Kosova u vezi sa ublažavanjem mera uvedenih zbog sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 31.05.2020
Od ponedeljka se otvaraju svi prelazi i ukidaju epidemiološke mere
Novo ublažavanje mera na Kosovu, koje su donete u borbi protiv širenja koronavirusa, može se očekivati danas u 18 sati za kada je zakazan sastanak u kosovskoj vladi, a očekuje se da će nove mere doneti otvaranje prelaza, vrtića, obdaništa, škola, kafića i restorana, prenosi Koha.
  • 31.05.2020
Novi protesti meštana Štrpca zbog izgradnje MHC
Meštani Štrpca i okolnih sela, njih oko 300, protestovali su danas zbog nedavne izjave direktora „Matkos grup“ Ljabinota Vitije da ova komapnija ima sve potrebne dozvole za izgradnju mini-hidrocentrale kod mesta „Obe reke“ i drugim lokacijama na Brezovici.
  • 31.05.2020
Sa Merdara vraćen kamion iz centralne Srbije
Sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u. To praktično znači da je počela primena novih mera koje je donela kosovska Vlada.
  • 31.05.2020
Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020