Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović uručio je u Lapljem Selu ključeve za 24 nova stana socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima. „Velika je sreća i zadovoljstvo kada znamo da smo na jednom mestu“, kazala je jedna od korisnica ovih stanova stanova Nevenka Rikalo.

Podeli ovaj članak sa:
  • Dodela stanova u Lapljem Selu (Foto Kim)

Predsednik lokalne samouprave Srđan Popović je prilikom uručenja ključeva istakao da Opština Gračanica na ovaj način ulaže u budućnost.

„Ovi stanovi će zasigurno da promene život mnogim porodicama na bolje. Nećemo stati na ovome, imamo još stanova, još porodica kojima treba pomoć. Opština Gračanica je krenula sa izgradnjom još 36 stanova“, rekao je Popović.

On napominje da je veoma bitno da svaka porodica bude zbrinuta.

„Napravili smo socijalnu kartu, ta socijalna karta nikog nije odbila za stanove. Morali smo da napravimo redosled jer je potražnja za stanovima i kućama dosta velika. U narednim godinama sigurno ćemo probati da zbrinemo svaku porodicu. Nama je u interesu da zbrinemo svaku porodicu, i obezbedimo sigurnu budućnost“.

Dobitnici stanova koji više godina žive kao podstanari nisu krili zadovoljstvo što su konačno dobili ključeve stanova.

„Mi smo preko deset godina stambeno nezbrinuti. Ovo mi mnogo znači. Pre svega, imaćemo naš dom, moći ćemo da ga uređujemo po našoj volji i ulažemo. Tu ćemo živeti suprug i ja sa dvoje dece“, rekla Jelena Mitić Radić iz Lepine.

„Stanovala sam privatno šest godina ovde u Lapljem Selu. Evo sada je došao red na nas, zadovoljni smo. Hvala puno Opštini, predsedniku i svima koji su bili zaduženi da i mi uđemo u taj krug i dobijemo stan“, kazala je Mlica Đukić iz Lapljeg Sela.

„Zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je shvatila problem raseljenih i proteranih lica i izgradila ove stanove, jedni od korisnika bićemo i mi. Od 17. marta 2004. godine stalno smo menjali stanove i stanovali privatno. Evo, sada je velika sreća i zadovoljstvo da znamo da smo na jednom mestu“, istakla je Nevenka Rikalo iz Kosova Polja.

Projekat izgradnje stanova je finansirala Opština Gračanica uz pomoć kosovskog Ministarstva administracije i lokalne samouprave.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane