Vesti
Društvo

L. Selo: Škole tople još nekoliko dana?

Škole koje funkcionišu unutar objekata OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu nalaze se u teškoj situaciji jer imaju malu količninu drva za ogrev. Nadležni iz Opštine Gračanica najavljuju da će problem ubrzo biti rešen.
L. Selo: Škole tople još nekoliko dana?
OŠ "Miladin Mitić", Laplje Selo (Foto KIM)

Đaci koji školu pohađaju u Lapljem Selu mogli bi da zateknu hladne učionice ukoliko se ne reši problem snabdevanja ogrevom, koga ima samo za još par dana.

Direktor Ekonomske škole Živorad Lažić kaže da je situacija sa ogrevom loša jer se učionice greju od ranih jutarnjih sati pa sve do kasno uveče.

“U decembru smo kupili drva i tek sada možemo da ih platimo. Opština Gračanica nam je pomogla tako što nam je dala 24 metara drva i kasnije još 10 metara, ali će to trajati, u najboljem slučaju, do srede. Nama ovde u školi, uključujući i isturena odeljenja Osnovne škole „Miladin Mitić“ u Čaglavic i Preocu, dnevno treba 2,5 do 3 metra drva”, rekao je Lazić KIM radju.

Iako su direktori obrazovnih ustanova koje se nalaze u Lapljem Selu upozoravali na ovaj problem, od nadležnih su dobijali obećanja koja do danas nisu ispunjena.

“Sve tri škole su početkom prošle godine podnele zahtev Kancelariji za Kosovo i Metohiju da nam se ugradi centralno grejanje. Očekivali smo da taj problem bude rešen pre početka nove školske godine, međutim to nije završeno. Obećali su da će to biti završeno u toku letnje pauze”, istakao je Lazić.

U opštini Gračanica tvrde da će uskoro pronaći rešenje za ovaj problem. Direktor odeljenja za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport Dragan Dimitrijević rekao je da je opština već pomagala školama koje su ostale bez ogreva dopremajući im manje količine drva.

“Nećemo dozvoliti da nastava bude obustavljena zbog ogreva. Problem će uskoro biti rešen i veće količine drva za ogrev će biti dopremljene školama”, kazao je Dimitrijević.
 
Osim Ekonomske, u Lapljem Selu su smeštene i Osnovna škola “Miladin Mitić” i Gimnazija izmeštena iz Prištine.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022