Vesti
Društvo

Kurti sa Alis Olbrajt o energetskom sektoru na Kosovu

Premijer Kosova Aljbin Kurti tokom posete Sjedinjenim Američkim Državama sastao se sa izvršnom direktorkom Milenijum Čelendž Korporejšn (MCC) Alis Olbrajt i najavio početak projekta u energetskom sistemu na Kosovu.

Kurti sa Alis Olbrajt o energetskom sektoru na Kosovu
Alis Olbrajt i Aljbin Kurti (Foto Tviter, Aljbin Kurti )

Kurti je na svom Tviter nalogu napisao da se Olbrajtovoj zahvalio na neumornom radu Milenijum Čelendž Korporejšna i omogućavanju Kompakt programa.

"Posebna mi je čast upoznati izvršnu direktorku Milenijum Čelendž Korporejšn Alis Olbrajt i ozvaničiti početak pregovora o sporazumu sa Kosovom. Zahvalio sam joj na neumornom radu MCC-a, na omogućavanju Kompakt programa, koji će postati najveća investicija u energetskom sektoru Kosova i koji potvrđuje blisku vezu naših zemalja", napisao je Kurti.Ostale vesti

U najnovijoj zajedničkoj studiji Međunarodne organizacije rada (MOR) i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavljeno je da je širom sveta radno angažovano više od 160 miliona dece, što znači svako deseto dete uzrasta od pet do 17 godina.
  • 21.05.2022
Računi za struju po starim tarifama

Regulatorna kancelarija za energetiku (RUE) prihvatila je odluku kosovskog Apelacionog suda da suspenduje odluku o uvođenju novih tarifa za električnu energiju. Novi računi za struju će dolaziti po starim tarifama, koje su važile pre poskupljenja u februaru ove godine.

  • 21.05.2022
Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
  • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
  • 20.05.2022
Eparhija raško-prizrenska traži efikasnu vladavinu prava za SPC

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda u Prištini koji je 20. maja 2016. godine pravosnažno i konačno potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani na prostoru od 24 hektara zemlje koja okružuje manastir.

  • 20.05.2022
Festival ’’Mirdita, Dobar dan’’ od 25. maja u Beogradu
Ovogodišnje, deveto izdanje festivala “Mirëdita, Dobar dan!” biće otvoreno u sredu, 25. maja u 18:00 časova izložbom “Sve naše suze”, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
  • 20.05.2022