Vesti
Društvo

Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

Kurti je u objavi na Fejsbuku napomenuo da na Kosovu trenutno nema mogo aktivnih slučajeva koronavirusa.

"Na Kosovu je samo 126 aktivnih slučajeva. Pandemija je stavljena pod kontrolu i situacija se znatno poboljšala. Ali sada nam preti opasnost od širenja delta varijante virusa. Štit za svakog od nas je vakcina, a za sve nas zajedno masovna vakcinacija", poručio je on.

Na Kosovu se koriste samo vakcine koje su odobrile Savezna agencija za lekove Sjedinjenih Američkih Država i Evropska agencija za lekove, naveo je Kurti u objavi.

"Svi građani stariji od 18 godina sada mogu da se vakcinišu i odaberu vakcinu. Pozivam vas da zakažete termine za vakcinaciju. Uz sećanje na one koje smo izgubili zbog pandemije, pobrinite se za sebe i svoje najmilije vakcinacijom", napisao je kosovski premijer.

 Ostale vesti

Merdare: Kolona kamiona duga nekoliko kilometara čeka da uđe na Kosovo
Zbog blokade administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak svi šleperi i teški kamioni za prevoz robe preusmereni su na prelaz Merdare. Na ovom prelazu formirane su duge kolone teretnih vozila koje čekaju za ulazak na Kosovo, saznaje portal Riznica.
  • 22.09.2021
Počelo izdavanje probnih tablica u Lapljem Selu
Jutros je počelo izdavanje probnih tablica RKS u Centru za registraciju u Lapljem Selu. Ispred centra čeka tridesetak vozača koji su do pre dva dana za svoja vozila koristili registarske oznake gradova u centralnoj Srbiji.
  • 22.09.2021
Penzionerima isplata 50 evra na račune

Novčana pomoć Vlade Srbije u iznosu od 50 evra, odnosno oko 5.900 dinara, biće isplaćena na račune penzionera i još nekoliko kategorija građana.

  • 22.09.2021
Saobraćaj u prekidu na Jarinju i Brnjaku, gužva na Merdaru

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare situacija je ovog jutra bez promene, javlja reporter RTS-a. Specijalne jedinice Rosu su na terenu, a i dalje traje miran protest Srba sa severa Kosova, kao i blokada puta Raška - Kosovska Mitrovica i Ribariće - Zubin Potok.

  • 22.09.2021
Održan još jedan protest roditelja u Mitrovici
Tridesetak roditelja okupilo se i danas ispred OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, ponovo u znak nezadovoljstva zbog odluke da njihova deca ne idu u školu, već da časove prate onlajn.
  • 21.09.2021
Počelo izdavanje probnih tablica u centru za registraciju u Peći

Gotovo svi stanovnici iz Goraždevca, Osojana i ostalih srpskih povratničkih sela u regionu Peći zamenili su tablice svojih automobila sa srpskim registarskim oznakama sa probnim RKS tablicama.

  • 21.09.2021