Vesti
Društvo

Kurti: Poštujte mere, nije vreme za opuštanje

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti poručio je u svojoj objavi na Fejsbuku da nije vreme za opuštanje i pozvao građane da poštuju mere koje su uvedene radi sprečavanja širenja koronavirusa.
Kurti: Poštujte mere, nije vreme za opuštanje
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

"Svi smo ponosni na naš uspeh u očiglednom smanjenju virusa na Кosovu. U proteklih 13 dana imali smo više razloga da budemo srećni, jer je bilo više izlečenih nego zaraženih. U poslednje dve nedelje imamo 460 izlečenih i samo 90 novozaraženih", napisao je Kurti.

Kurti je takođe naveo da sada "nije vreme za opuštanje", kako ne bismo "propustili meč u poslednjih 10 minuta".

"Prešli smo dug i težak put da dođemo do ovog trenutka. Toliko smo blizu pobede da bi vraćanje virusa bilo razočaravajuće i više od njegovog dolaska", naveo je Kurti i pozvao građane da poštuju mere i preporuke Ministarstva zdravlja Kosova.

 Ostale vesti

Osojane: Život bez struje u ulici Tesle i Pupina
Povratnička porodica Slavoljuba Đurića iz Osojana kod Istoka već sedam dana je bez električne energije.
  • 09.08.2020
Obeležena godišnjica povratka Srba u Osojansku dolinu
Prazničnom Liturgijom u hramu Sabora Svetog arhangela Gavrila, pomenom stradalima, sečenjem slavskog kolača i izložbom slika „Vidovdan 2020“ obeležen je dan povratka u Osojansku dolinu. 
  • 09.08.2020
Heroji u doba koronavirusa: Solidarnost tokom pandemije
U trećoj emisiji “Heroji u doba koronavirusa” gostovali su Miroslav Stolić - vlasnik privatnog preduzeća "Škurt" i Aleksandar Blagić, jedan od osnivača  Inovacioniog centara Gračanica. Oni su kazali da je pandemija koronavirusa osim straha i panike, donela i posebnu vrstu solidarnosti među ljudima.
  • 08.08.2020
Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020