Vesti
Društvo

Kraljevački žandarmi prikupili pomoć za mališane na Kosovu

Pripadnici srpske Žandarmerije iz Kraljeva prikupili su pomoć za decu na Kosovu, saopšteno je na sajtu MUP-a Srbije. Prikupivši novac i čak tonu pomoći za decu sa Kosova pripadnici kraljevačkog odreda Žandarmerije danas su pokazali pravu humanost na delu i istinsku plemenitost, navodi se.
Kraljevački žandarmi prikupili pomoć za mališane na Kosovu
Pripadnici Žandarmerije (Foto Krug Portal)

Uz odobrenje i podršku ministra Nebojše Stefanovića, svi pripadnici našeg Odreda prikupili su novac i oko tonu igračaka, obuće i odeće za mališane sa Kosmeta – rekao je Dejan Luković, komandant kraljevačke Žandarmerije.

Luković je istakao da je ova humanitarna akcija izvedena u saradnji sa Unijom studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu i da predstavlja sjajan primer kako na pravi način treba podizati svest mladih ljudi da pružaju pomoć i čine dobra dela.

Prikupljena pomoć biće namenjena mališanima sa Kosova i Metohije kojima je ovakva pomoć od izuzetnog značaja, a od posebne važnosti je i to što će deo novčanih sredstava biti dodeljen za izgradnju vrtića na tim prostorima.

Pripadnici Žandarmerije su momci lavljeg srca i plemenite duše što su nebrojeno puta pokazali. Ova donacija će najpre biti upućena deci u Prilužju i Prizrenu, a zatim i ostalim mališanima sa Kosova, rekao je Miroslav Milić iz Unije studenata.

Predstavnici Unije studenata su se zahvalili svim pripadnicima kraljevačkog odreda Žandarmerije, a ovom prilikom komandantu Dejanu Lukoviću predstavnik Unije studenata Pravnog fakulteta uručio je zahvalnicu i ikonu Svetog cara Lazara.

 Ostale vesti

GR:
Isred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudis", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprostiti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglovi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak protesta jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021
Od ponedeljka počinju sa radom ugostiteljski objekti
Od ponedeljka 19. aprila na Kosovu sa radom počinje ugostiteljski sektor i tržni centri uz strogo poštovanje mera, jedan je od zaključaka sa današnjeg sastanka predstavnika kosovskog Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu, ministarstva zdravlja i gradonačelnika opština na Kosovu o situaciji u vezi sa pandemijom.
  • 15.04.2021