Vesti
Društvo

KP: Privedeno 69 lica zbog nasilja i prodaje droge u blizini škola

U periodu od 7. marta do 3. aprila, policija je u akciji koja je organizovana širom Kosova, privela 69 lica zbog sumnje da su počinila krivična dela nasilje i prodaja opojnih droga.
KP: Privedeno 69 lica zbog nasilja i prodaje droge u blizini škola
Ilustracija (Foto Pixabay)

U saopštenju se navodi da je policija sprovodila operativni plan pod nazivom "Bezbednost i ne drogama u školama". Cilj te akcije je bilo stvaranje bezbednog okruženja za učenike, bolja koordinacija među institucijama, prevencija i smanjenje nasilja u školama, te identifikacija i hapšenje distributera opojnih droga, bezbednost u saobraćaju itd.

Sve policijske aktivnosti sprovedene se u saradnji sa direktorima škola i lokalnim samoupravama.

Iz policije navode da je tokom prethodnog meseca povređeno 20 lica u 53 incidenta koja su registrovana u blizini škola.Ostale vesti

Forum srednjih stručnih škola: Roditelji zaključuju ocene
Članovi Foruma srednjih stručnih škola negodovali su zbog toga što, kako tvrde, u jednom broju stručnih škola nastavnici ne mogu da zaključe ocene i predlože odeljenskom veću pre nego što dobiju saglasnost roditelja da su zadovoljni zaključenom ocenom koje je njihovo dete dobilo.
  • 05.06.2023
Dani opštine Lipljan: Crkveno dvorište oaza mira i blagostanja
U porti crkve u Lipljanu, u kojoj se nalaze hram Vavedenja Presvete Bogorodice i Sveti Flora i Lavr, počeli su Dani opštine Lipljan. Okupili su se preostali lipljanci ali i meštani okolnih sela koji ovo dvorište doživljavaju kao jedinu oazu mira ali i mesto druženja u ovom gradiću.
  • 05.06.2023
Laplje Selo u pisanim izvorima
Laplje Selo se prvi put pominje u Gračaničkoj povelji (1314-1316) kojom je kralj Milutin svoj ktitorski hram bogato darivao posedima u okolini Prištine. Samo naselje i celokupni seoski atar su sve do otomanske okupacije bili manastirski posed.
  • 04.06.2023
Peti protest
Peti protest "Srbija protiv nasilja" održava se u Beogradu, tačno mesec dana od kada je 13-godišnjak ubio devet učenika i radnika obezbeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Građani se nalaze ispred Narodne skupštine, gde je postavljena bina odakle se okupljenima obraćaju govornici. Protest je počeo kompozicijom koju je komponovao ubijeni dečak u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.
  • 03.06.2023
Lipljan, postavljena nova zastava SPC na zvonari

Trobojka Srpske pravoslavne crkve sa ocilima, kao i patrijaršijska zastava sa grbom, koja se postavlja samo u prazničnim danima, ponovo su od danas popodne postavljene na zvonaru crkve u Lipljanu odakle su zastavu nepoznati počinioci pre četiri dana strgli i odneli.

  • 03.06.2023
Zadušnice: Srbi u manjem broju posetili groblje u južnom delu Mitrovice
Danas su i Duhovske ili letnje zadušnice, koje po kalendaru Srpske pravoslavne crkve uvek padaju u subotu uoči Silaska Svetog duha na apostole.
  • 03.06.2023