Vesti
Društvo

KP: Privedeno 69 lica zbog nasilja i prodaje droge u blizini škola

U periodu od 7. marta do 3. aprila, policija je u akciji koja je organizovana širom Kosova, privela 69 lica zbog sumnje da su počinila krivična dela nasilje i prodaja opojnih droga.
KP: Privedeno 69 lica zbog nasilja i prodaje droge u blizini škola
Ilustracija (Foto Pixabay)

U saopštenju se navodi da je policija sprovodila operativni plan pod nazivom "Bezbednost i ne drogama u školama". Cilj te akcije je bilo stvaranje bezbednog okruženja za učenike, bolja koordinacija među institucijama, prevencija i smanjenje nasilja u školama, te identifikacija i hapšenje distributera opojnih droga, bezbednost u saobraćaju itd.

Sve policijske aktivnosti sprovedene se u saradnji sa direktorima škola i lokalnim samoupravama.

Iz policije navode da je tokom prethodnog meseca povređeno 20 lica u 53 incidenta koja su registrovana u blizini škola.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022