Vesti
Društvo

KP: Policajci će biti opremljeni "body" kamerama

Iz Kosovske policije stigla je još jedna najava o tome da će njihovi službenici u budućnosti biti opremljeni kamerama za telo, a nakon sastanka generalnog direktora sa Tamrom Greig, direktorkom Kancelarije za međunarodna pitanja narkotika i sprovođenje zakona (INL).
KP: Policajci će biti opremljeni
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Sastanak je bio informativnog karaktera, a razgovaralo se o veoma važnim temama od interesa iz oblasti bezbednosti, uključujući podršku naprednih obuka i u vezi sa različitim projektima, naveli su iz KP.

Precizirali su da je tema razgovora bio pilot projekat sistema telesnih kamera, te saopštili da se očekuje da će policijski službenici biti opremljeni ovim kamerama u budućnosti.

„Policija Kosova će nastaviti da radi na jačanju ionako dobre saradnje i odnosa sa međunarodnim partnerima, a posebno sa INL i ICITAP, kojima je policija zahvalna na neprekidnoj podršci. Sastanak je rezultirao obećanjem o nastavku saradnje i snažnog partnerstva između zajednica za sprovođenje zakona na Kosovu i SAD“, saopštili su iz KP.

Uvođenje sistema telesnih kamera u Kosovskoj policiji najavljuje se već neko vreme.

Kallxo je pisao još avgusta meseca da je za ovakve kamere policija izdvojila 18.480 evra, te da je tada otvoren postupak nabavke.

„Očekuje se da će Policija Kosova putem ovog tendera dobiti 30 komada telesnih kamera i 40 komada SD kartica“, preneo je tada ovaj medij.Ostale vesti

Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022
’’Bazar nade i rukotvorina’’: U potrazi za trajnim rešenjima problema raseljenih

"Bazar nade i rukotvorina" koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje raseljenih lica, je u organizaciji Foruma za razvoj i multetničku saradnju (FDMC) po četvrti put održan u Gračanici. Učesnice današnjeg skupa su istakle da su zarade skromne, te da bi pomoć šire društvene zajednice bila značajna.

  • 29.09.2022
Saradnja u borbi protiv lažnih vesti
U okviru projekta "Program nezavisnih medija, borba protiv dezinformacija i sprečavanje lažnih vesti" Radio Kim medija grup (Radio Kim Media Group, RKMG) je potpisala ugovore o saradnji sa medijima iz romske i bošnjačke zajednice.
  • 29.09.2022
UNS: Nedopustivo objavljivanje intervjua sa serijskim silovateljem kojim se traumatizuju žrtve
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog objavljivanja intervjua u Informeru sa višestrukim silovateljem koji je u zatvoru zbog ovih krivičnih dela proveo skoro tri decenije.
  • 28.09.2022
Gračanica: Nastava po planu, grejanje u školama na vreme
Na prvoj vanrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u Opštini Gračanica njegovi članovi su istakli da nastava teče po planu, kao i da će većina škola spremno dočekati grejnu sezonu, uprkos naglom poskupljenju ogreva. Budžetska izdvajanja za kapitalne investicije će biti višestruko uvećana, na red će doći i rubni delovi opštine, poručila je direktorica opštinskog Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Ničić.
  • 27.09.2022
Više od 120 rudara koji su bili zarobljeni u Trepči izlaze na površinu
Rudari iz Trepče, koji su od jutros bili zarobljeni ispod zemlje zbog nestanka struje izazvanog udarom groma počeli su da izlaze na površinu, rekao je predsednik sindikata Gani Osmani, prenosi Koha.
  • 27.09.2022