Vesti
Društvo

KP: Korišćenje pirotehnike dozvoljeno od 26. decembra do 2. januara

Bliže se božićni i novogodišnji praznici, a sa njima i upotreba pirotehničkih sredstava. Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni. „Slavi srcem a ne oružjem“, poručili su, te upozorili na to da je korišćenje pirotehničkih sredstava dozvoljeno tek od 26. decembra.
KP: Korišćenje pirotehnike dozvoljeno od 26. decembra do 2. januara
Ilustracija (Foto Pixabay)

Prodaja vatrometa i petardi biće omogućena od 19 do 31. decembra, a upotreba je moguća od 26. decembra do 2. januara, saopštili su iz kosovskog MUP-a.

Naglasili su da roditelji moraju da povedu računa o svojoj deci dok koriste petarde i vatromete, te da su odgovorni za sve aktivnosti na svom imanju ili javnom prostoru gde se pali vatromet.

„Mora pažljivo da se pročita uputstvo na ovim pirotehničkim sredstsvima, ako se petarda ne upali prvi put, ne paliti je više“, naveli su.

Takođe apeluju na građane da ne upotrebljavaju oružje za vreme praznika uz slogan „slavi srcem, a ne oružjem“.

Pozvali su građane da koriste oružje samo na dozvoljenim lokacijama – poligonima i da ga čuvaju na bezbednom mestu.

„Upotreba oružja tokom proslava i praznika može da se pretvori u tragediju“, navode iz kosovskog MUP-a.Ostale vesti

Dani meda u Zebincu
Iako je godina zbog klimatskih razloga bila veoma loša, pčelari Kosovskog Pomoravlja i njihovi gosti okupili su se u selu Zebince da prikažu svoje proizvode, da se posavetuju sa stručnjacima i razmene iskustva.
  • 25.09.2022
KUD ’’Slavuj’’ proslavio devetu godišnjicu postojanja

Kulturno umetničko društvo „Slavuj“ iz Novog Badovca proslavilo je devetu godinu postojanja izvođenjem tradicionalnih igara i pesama na sportskom terenu u mestu. Prisustvovao je veliki broj meštana ali i gostiju, a slaveljenici se nadaju nastaviti ovu tradiciju još dugo godina.

  • 24.09.2022
Zimnica se uveliko priprema uprkos rastu cena povrća
Kada u prolazu zamirišu prve pečene paprike, džem i kuvano slatko, shvatamo da je vreme da se oprostimo od leta, da je stigla jesen i vreme za pripremu zimnice. I dok domaćice pune stalaže u svojim špajzima, prodavci trljaju ruke zbog zarade dobijene od prodaje povrća i voća. Uprkos rastu cena, na pijaci i u marketima su gužve, a kupaca ima dovoljno.
  • 23.09.2022
KEDS poziva na uštedu električne energije, potrošnja veća za 12 odsto
Sa padom temperatura raste i potrošnja električne energije. U poređenju sa istim periodom prošle godine, potrošnja električne energije povećana je za 12 odsto, saopšteno je iz Kompanije za distribuciju električne energije na Kosovu (KEDS).
  • 22.09.2022
Besplatna platforma o gejmingu
Nordeus fondacija je saopštila da pokreće besplatnu platformu za učenje o gejmingu pod nazivom Gejmlab, čiji je cilj da bude centralno mesto za sticanje veština i znanja potrebnih za učenje i prva iskustva u razvoju igara.
  • 22.09.2022
Antonijević: Spremno dočekujemo nove studente
Studentski centar Priština - Kosovska Mitrovica i ove godine, s obzirom na približan broj novih studenata koji su upisali prvu godinu, ali i starih koji su na budžetu, ima dovoljno smeštajnih jedinica u svim studentskim domovima, rekla je za program Radija Kosovska Mitrovica direktorica ovog studentskog centra Dragana Antonijević.
  • 22.09.2022