KP: Javnim prevoznicima 169 novčanih kazni

U okviru operativnog plana "Kontrola javnog prevoza", Kosovska policija izrekla je 169 novčanih kazni javnim prevoznicima, a tri para tablica su oduzeta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto slobodaevropa.org)

Tokom sprovođenja akcije, usmerene na kontrolu autobusa, minibuseva i taksi vozila, a u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, Kosovska policija je na ukupno 35 kontrolnih punktova pregledala 245 vozila javnog prevoza.

Prevoznicima koji u svom vozilu nisu imali protivpožarni aparat izrečene su 44 novčane kazne, dok su 24 novčane kazne izrečene zbog nedostatka rezervne opreme.

Obavezan šestomesečni tehnički pregled vozila nije izvršilo 17 prevoznika, dok 5 njih nije imalo registraciju.

Zbog neispravnih svetala policija je izrekla 15 novčanih kazni, 7 zbog većeg broja putnika od dozvoljenog.

Prevoznicima su izrečene kaznene mere i zbog upotrebe telefona tokom vožnje, zatim zbog vožnje bez sigurnosnog pojasa i vozačke dozvole, prekoračenja brzine, stajanja van stanice i oštećenog branika.

Ostale vesti

 • Za barjaktara na mitingu u Beogradu najviše novca

  Za barjaktara na mitingu u Beogradu najviše novca

  Društvenim mrežama od sinoć kruži spisak ljudi iz Kosovske Mitrovice sa zaduženjima za predstojeći skup „Budućnost Srbije“ koji u Beogradu organizuje SNS. Prema ovom dokumentu „barjaktar“, odnosno čovek koji će nositi stranačku ili državnu zastavu dobija najviše novca.

 • Škole će sutra raditi normalno?

  Škole će sutra raditi normalno?

  Zbog najavljenog mitinga "Buducnost Srbije" koji će sutra biti organizovan u Beogradu, poslednjih dana se spekulisalo da li će škole u opštini Gračanica raditi po planu.

 • Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM dr Zoran Bojović, u okviru „Dana otvorenih vrata Kancelarije za KiM“, sastao se danas sa privrednicima i poljoprivrednicima iz Kosovskog Pomoravlja u Domu kulture u Ranilugu. Cilj sastanka bio je jačanje privrednih aktivnosti i poljoprivrede na Kosovu i Metohiji.

 • Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Na Kosovu će ovog leta biti održan kamp „Žene u nauci“ (Wi-Sci) namenjen devojkama od 15 do 18 godina sa Kosova, iz Srbije, Severne Makedonije i SAD. Rok za prijavu zainteresovanih ističe 21. aprila, a odabrane polaznice će imati prilike da o novim znanjima i tehnologijama slušaju i predavanja stručnjaka iz Intela.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane