Vesti
Društvo

KP i EULEX sproveli zajedničku terensku vežbu u kampu "Vrelo"

Kosovska policija i EULEX sproveli su u ponedeljak zajedničku terensku vežbu u kampu „Vrelo“ u Prištini.
KP i EULEX sproveli zajedničku terensku vežbu u kampu
Kosovska policija (Foto KP)

Izvođenju vežbe prisustvovao je zamenik ministra unutrašnjih poslova Bljerim Gašani, više rukovodstvo na čelu sa generalnim direktorom KP Samedinom Mehmetijem, šef misije EULEX Lars-Gunar Vigermark kao i predstavnici KFOR-a u svojstvu posmatrača.

Kroz ovu terensku vežbu pod nazivom ‘Brza akcija’, Kosovska policija i jedinice EULEX-a pokazale su svoje profesionalne veštine i sposobnosti, u koordinaciji i međusobnoj komunikaciji, u slučaju intervencije i upravljanja različitim situacije na nacionalnom nivou, navodi se u Fejsbuk objavi Kosovske policije.

Kosovska policija dodala je i da se izvođenjem zajedničkih vežbi na različitim nivoima dokazuje profesionalnost i posveženost održanju javnog reda, bezbednosti zemlje i svih građana.

Prisutnima su se obratili direktor policije Mehmeti i šef misije EULEX Vigermark „posvećenost policijskih jedinica kao veoma profesionalne, što je dokazalo da policija Kosova i EULEKS imaju kapacitet i spremni su da odgovore na policijske akcije u različitim situacijama upravljanja masom, gde je zajednički cilj održavanje javnog reda i bezbednosti“, navodi se u objavi policije.

 Ostale vesti

Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022
Polaganje završnog ispita
Iz Vlade Srbije je saopšteno da su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za IT i eUpravu obavili sve pripreme za polaganje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, koji će se za osmake održati 27, 28. i 29. juna.
  • 23.06.2022