Vesti
Društvo

KP i EULEX sproveli zajedničku terensku vežbu u kampu "Vrelo"

Kosovska policija i EULEX sproveli su u ponedeljak zajedničku terensku vežbu u kampu „Vrelo“ u Prištini.
KP i EULEX sproveli zajedničku terensku vežbu u kampu
Kosovska policija (Foto KP)

Izvođenju vežbe prisustvovao je zamenik ministra unutrašnjih poslova Bljerim Gašani, više rukovodstvo na čelu sa generalnim direktorom KP Samedinom Mehmetijem, šef misije EULEX Lars-Gunar Vigermark kao i predstavnici KFOR-a u svojstvu posmatrača.

Kroz ovu terensku vežbu pod nazivom ‘Brza akcija’, Kosovska policija i jedinice EULEX-a pokazale su svoje profesionalne veštine i sposobnosti, u koordinaciji i međusobnoj komunikaciji, u slučaju intervencije i upravljanja različitim situacije na nacionalnom nivou, navodi se u Fejsbuk objavi Kosovske policije.

Kosovska policija dodala je i da se izvođenjem zajedničkih vežbi na različitim nivoima dokazuje profesionalnost i posveženost održanju javnog reda, bezbednosti zemlje i svih građana.

Prisutnima su se obratili direktor policije Mehmeti i šef misije EULEX Vigermark „posvećenost policijskih jedinica kao veoma profesionalne, što je dokazalo da policija Kosova i EULEKS imaju kapacitet i spremni su da odgovore na policijske akcije u različitim situacijama upravljanja masom, gde je zajednički cilj održavanje javnog reda i bezbednosti“, navodi se u objavi policije.

 Ostale vesti

Na sednici Odbora za osobe sa posebnim potrebama SO Gračanica upućen je zahtev za obezbedjivanje boljih uslova i neophodnih sredstava za njihov život.

  • 03.02.2023
Odbor za javne službe održao je prvu vanrednu sednicu. Veće angažovanje opštinske inspekcije u sprečavanju stvaranja divljih deponija, obeležavanje belih traka i stanje na putevima, ali i učestale poplave, bile su teme zasedanja. 
  • 03.02.2023
Odbor za obrazovanje: Školama obezbeđen ogrev, uskoro humanitarni turnir
Drugo polugodište u svim školama na teritoriji opštine Gračanica je počelo na vreme, a nastava se odvija neposredno. Srednjoškolci su se u školske klupe vratili 16, a osnovci 23. januara. Sve škole trenutno imaju dovoljnu količinu ogreva, rečeno je na prvoj vandrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u skupštinskoj sali Opštine Gračanica. 
  • 02.02.2023
Todić: Radovi u selu Dren se danas ne izvode
"Jutros smo obavešteni da danas radovi na proširenju puta u selu Dren neće biti izvođeni. Međutim, na licu mesta je i dalje prisutna policija, kao i meštani i vlasnici parcela koje su tema ekproprijacije", potvrdio je za KoSSev predsednik PO opštine Leposavić, Zoran Todić.
  • 02.02.2023
Srbi iz sela Dren i danas protestuju, traže momentalnu obustavu radova

Žitelji sela Dren kod Leposavića proveli su noć na otvorenom, na putu koji vodi ka njihovim imanjima, gde se radi na otvaranju novih puteva i proširenju postojećih zbog gradnje policijske baze. Oni zahtevaju momentalno obustavljanje radova.

  • 02.02.2023
Miran protest u selu Dren; Izvode se radovi na putu gde je uzurpirano zemljušte
Na putu koji vodi od magistralnog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, i nadalje do vrha brda na kom je prema odluci vlade u Prištini izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta, od jutros se radi na proširenju seoskog puta uz upotrebu teške mehanizacije. Žitelji Drena mirno protestuju zbog radova.
  • 01.02.2023