Vesti
Društvo

Kozarev: Nastavljamo da pomažemo

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev boravi danas u opštinama Kosovska Vitina, Gnjilane i Kosovska Kamenica u Kosovskom Pomoravlju, gde obilazi srpske institucije i razgovara sa socijalno ugroženim građanima.
Kozarev: Nastavljamo da pomažemo
Dušan Kozarev (Foto arhiva Kim)

Nakon što je u selu Vrbovcu posetio familiju Stanislava Moskića, koja se bavi živinarstvom i povrtarstvom, Kozarev se u u Grnčaru susreo sa Srđanom Brankovićem, koji se pored pčelarstva, bavi i izradom ramova i košnica.

Kozarev je Srbima poručio da ostanu na svojim imanjima, a da će Kancelarija za KiM nastaviti da pomaže građanima u cilju podizanja kvaliteta života.

“Ostanite svoji na svome. Pandemija koronavirusa je na kratko prekinula naše redovne posete građanima na Kosovu i Metohiji i to se sada nastavlja, kao i naša pomoć našim ljudima koji tu žive”, rekao je Kozarev.

Kako je ranije najavljno, Kozarev će u popodnevnim časovima u Partešu posetiti Predškolsku ustanovu „Dečja Radost - Koretište“, a zatim socijalno ugrožene porodice Zorana Savića i Nebojše Stojanovića.

Nakon toga, zamenik direktora za KiM će posetu opštini Gnjilane završiti obilaskom porodilišta i bolnice u Pasjanu, koja radi u okviru Zdravstvenog centra Gnjilane, gde će razgovarati sa direktorom bolnice dr Zoranom Perićem.

U večernjim časovima, u Velikom Ropotovu Kozarev će obići socijalno ugrožene porodice Bobana Nikolića i Srđana Dejanovića, a zatim i devetočlanu porodicu uspešnog poljoprivrednika Dragana Nedeljkovića.Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020