Vesti
Društvo

Kovid odeljenju u Lapljem Selu uručena pomoć

Volonteri beogradske humanitarne organizacije "Svi za Kosmet" i podgoričkog humanitarnog kluba "Mladi za Kosmet" sakupili su 277.000 dinara za kupovinu aparata neophodnih Kovid odeljenju u Lapljem Selu, kod Prištine.
Kovid odeljenju u Lapljem Selu uručena pomoć
Pristigla pomoć (Foto RTS)

Uređaji, među kojima frižideri, električni šporeti, mašina za sušenje veša i neki sitniji aparati uručeni su upravi bolnice u Gračanici, u sklopu koje je i Kovid odljenje u Lapljem Selu.

Ivana Mihajlović, iz organizacije "Majka devet Jugovića" pri Eparhiji raško-prizrenskoj, navela je da ova akcija nije završena, da će joj se priključiti i druge organizacije.

Aktivisti organizacije "Srbi za Srbe" su već donirali ćebad i jastuke za ovo odeljenje bolnice, a pomoći će i u nabavci nameštaja i svega što bude bilo potrebno.

Mihajlovićeva je najavila i pomoć fondacije "Delije" i "Baštionik" iz Banja Luke.

Direktor bolnice u Gračanici Bratislav Lazić je zahvalivši se na pomoći organizaciji "Majka devet Jugovića" i svim ostalima, dodajući da nije prvi put da pomažu zdravstvenom sistemu na centralnom delu Kosova i Metohije.

Lažić je rekao da je epidemiološko stanje u Gračanici i okolnim mestima još uvek nepovoljno, da se u Kovid odeljenju u Lapljem Selu leče 23 pacijanta.

"Manji je broj pregleda na dnevnom nivou, ali je zato povećan broj pacijenata sa težim i teškim kliničkim slikama", rekao je Lazić.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021