Vesti
Društvo

Kosovski penzioneri i korisnici socijale i dalje bez obaveze evidentiranja

Korisnici kosovskih penzija i socijalnih davanja i dalje ne moraju da se javljaju kancelarijama uprava radi potvrde identiteta, obnavljanja dokumenata i nastavka primanja novca.
Kosovski penzioneri i korisnici socijale i dalje bez obaveze evidentiranja
Ilustracija (Foto istock)

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa i očuvanja zdravlja građana, ova odluka doneta je u skladu sa svim ostalim novim antikovid merama, koje je početkom ove nedelje donela kosovska vlada.

U saopštenju se navodi, da je vlada naložila kosovskom Ministarstvu finansija da ovu odluku sprovede.

„Nalaže se Ministarstvu finansija, rada i transfera da izuzme sve korisnike socijalnih i penzionih šema kojim upravlja MFPT od redovnog javljanja relevantnim kancelarijama radi evidentiranja, u skladu sa relevantnim zakonima“, navodi se u 18. stavci među novim merama.

Podsetimo, redovno javljanje korisnika kosovskih socijala i penzija, odlaže se još od početka epidemije kovid-19, kako bi se izbegavale gužve na šalterima nadležnih kancelarija.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022