Vesti
Društvo

Kosovska skupština sutra o zagađenosti vazduha

Na inicijativu predsednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija, sutra u 15:00 časova biće održana vanredna sednica a povodom alarmantnog zagađenja vazduha u Prištini.
Kosovska skupština sutra o zagađenosti vazduha
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Veselji je rekao da je trenutna situacija ne samo u Prištini, već i u drugim regionima Kosova zabrinjavajuća, i da bi Skupština trebalo da se sastane i razgovara o ovom problemu i koracima koje treba preduzeti.

Veselji je dodao da bi trebalo izraditi nacrt nacionalne strategije o ovom pitanju, kojim će se omogućiti dugoročno rešenje i izbegnuti takve situacije u budućnosti.

Zahtev za vanrednu sednicu je podržan i od strane predstavnika parlamentarnih grupa.

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti saopštio da će biti preduzete hitne mere kako bi se smanjila zagađenost u gradu, koja je na veoma visokom nivou.

Kako se navodi, hitne mere će početi da se primenjuju od srede, 31. januara, u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Prema poslednjim merenjima, koja su obavljena sinoć u 20 časova, Priština je bila jedan od najzagađenijih gradova u svetu.Ostale vesti

Koliko je vredan srpski pasoš?
Srpski pasoš je 38. najvredniji na svetu, pa je od država iz regiona na trećem mestu, iza slovenačkog (11. na svetu) i hrvatskog (16).
  • 19.04.2021
Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021