Vesti
Društvo

Kosovska policija zaplenila oko 90.000 jaja iz kamiona sa srpskim tablicama

Kosovska policija saopštila je da je sprečila krijumčarenje oko 90,000 jaja, pronađenih u kamionu srpskih registraskih oznaka. 
Kosovska policija zaplenila oko 90.000 jaja iz kamiona sa srpskim tablicama
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Zaplena se dogodila sinoć oko 20.40, kada je pogranična policija, kako je saopšteno, na jednom od kontrolnih punktova zaustavila transportno vozilo srpskih registarskih oznaka u kome su se nalazila dvojica muškaraca državaljana Srbije vozač A.S. i njegov saputnik J.A.

"Prilikom legitimisanja istih, dokazano je da su pokušali da izvrše ilegalan prelazak, i da je nakon izvršene provere utvrđeno da je u njihovom kamionu oko 257 paketa sa oko 90.000 jaja za koje osumnjičeni nisu imali relevantnu dokumentaciju”, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Kamion sa robom poslat je na carinski terminal u južnom delu Mitrovice, dok su dvojica muškaraca nakon saslušanja puštena na slobodu.Ostale vesti

Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023
Tri meseca bez srpske štampe
Tri meseca nakon odluke Vlade u Prištini da zabrani ulaz robe proizvedene u centralnoj Srbiji na Кosovo i Metohiju, do prodavnica i kioska ne stiže ni štampa na srpskom jeziku, čime se po ko zna koji put ugrožava pravo građana na informisanje na maternjem jeziku, podseća Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 20.09.2023