Vesti
Društvo

Kosovska policija prihvatila ostavke Srba sa severa Kosova

Kosovska policija prihvatila je ostavke Srba koji su služili na severu Kosova ali i saopštila da vodi istrage u vezi "organizovanog pritiska" na srpske pripadnike policije da napuste tu službu.
Kosovska policija prihvatila ostavke Srba sa severa Kosova
Policajci sa severa skidaju uniforme (Foto Tanjug)

Izvršni načelnik Policijskog inspektorata Kosova Kuštrim Hodaj kazao je za agenciju Kosovapress da su ostavke prihvaćene posle isteka roka od 30 dana i da „većina“ onih koji su podneli ostavke više ni formalno nisu deo policije.

„Postoje informacije da nije isporučena sva oprema, već je uglavnom predato oružje. Policija Kosova ima evidenciju i najtačnije podatke jer je prihvatila ostavke na osnovu procedure koja reguliše ovo pitanje“, naveo je Hodaj.

Srbi sa severa Kosova napustili su početkom novembra kosovske institucije pošto je vlada Kosova suspendovala direktora Regionalne policije za sever Nenada Djurića, zbog odbijanja da sprovede preregistraciju vozila sa srpskim registarskim tablicama.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023