Vesti
Društvo

Kosovska Mitrovica: Poskupele taksi usluge

Od juče su, osim gradske vožnje, cene taksi usluga na svim relacijama veće za oko 30 odsto. Cena prevoza na relaciji Kosovska Mitrovica - Zvečan sada iznosi 200 dinara.
Kosovska Mitrovica: Poskupele taksi usluge
Taksi vozila na ulicama Mitrovice (Foto Radio Mitrovica sever)

Cena gradske vožnje ostala ista i iznosi 150 dinara.

Taksi udruženja u Kosovskoj Mitrovici su međusobno usaglasila cenovnik novih usluga. Na taj korak su se odlučili isključivo zbog cene goriva.

“Očekivali smo nakon što je gorivo poskupelo da će se možda vratiti na staro, pa stoga nismo odmah podizali cene usluga, ali postalo je neisplativo. Još ako se uzmu u obzir usluge za održavanje i amortizaciju, na postojeće cene je nemoguće raditi”, kažu u taksi Udruženju “Maksi”.

Građani znaju da cene svih usluga rastu, ali prema prvim reakcijama nemaju mnogo razumevanja, jer smatraju da je generalno cena svih proizvoda i usluga previsoka.

Autoprevoznici na međugradskim linijama za sada nisu povećavali cene, ali je pitanje dana kada će i do tog poskupljenja doći.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022