Vesti
Društvo

Kosovo uvelo takse na uvoz brašna iz Srbije

Kosovsko ministarstvo trgovine i industrije uvelo je zaštitnu meru za proizvođače brašna na Kosovu tako što je od 23. oktobra za brašno koje se "uvozi iz Srbije" uvedena tarifa od 0,04 centa, preneo je list Epoka e re.
Kosovo uvelo takse na uvoz brašna iz Srbije
Ilustracija (Foto advent.hr)

Prema navodima lista, odluka je doneta posle žalbi kompanije "Mamp Silosi" i Udruženja mlinara Kosova, pošto je konstatovano da se "brašno iz Srbije uvozi na Kosovo po cenama koje su manje od tržišne vrednosti, odnosno ispod cene proizvodnje".

Time se, po oceni Ministarstva trgovine i industrije, dovodi u pitanje fukcionisanje mlinarske industrije na Kosovu.

U odluci se navodi i da će to ministarstvo neprekidno pratiti efekte uvedenih mera kao i da će reagovati u zavisnosti od kretanja na tržištu.Ostale vesti

Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020
„Niko ne može da mi uzme ono što je moje“

Po jakoj kiši, pedesetak meštana Sirinićke Župe okupilo se na protestu podrške Stanku Cvetkoviću koji je prekjuče priveden u policijsku stanicu u Štrpcu pošto je pokušao da zaustavi radove na izgradnji puta kroz njegovo imanje.

  • 05.08.2020
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
  • 05.08.2020
Obe reke: Upad na privatni posed, priveden pa pušten vlasnik imanja
Stotinak meštani Štrpca okupilo se jutros na lokaciji “Obe reke” protestujući zbog ulaska radnika kompanije “Matkos grupe” na privatni posed Stanka Cvetkovića.
  • 04.08.2020
Upoznajte najlepše planinsko jezero na Kosovu
U vreme ograničenog kretanja zbog pandemije koronavirusa, grupa planinara i entuzijasta provela je vikend na Štrbačkom jezeru. Izletom na nadmorskoj visini od 2.173 metra neguje se duga tradicija, ali je i dobra prilika za beg od realnosti.
  • 03.08.2020