Vesti
Društvo

Kosovo postalo član Svetske carinske organizacije

Kosovo je postalo član Svetske carinske organizacije, objavio je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj.
Kosovo postalo član Svetske carinske organizacije
Ilustracija (Foto evropaelire.org)

Po rečima ministra Hodžaja, prijem Kosova u tu organizaciju je po značaju odmah posle učlanjenja u Svetsku banku i Međunarodni monetarni fond.

"To je još jedna dobra vest, nakon priznanja Kosova od strane Bangladeša. Danas je Kosovo zvanično primljeno u Svetsku carinsku organizaciju, što je najznačajnije učlanjenje posle učlanjenja u Svetsku Banku i Međunarodni monetarni fond 2009. godine", napisao je Hodžaj na Fejsbuku.

Hodžaj je posebnu zahvalnost izrazio vladi i ministru spoljnih poslova Belgije Didijeu Rejndersu zbog podrške Kosovu da bude primljeno u tu organizacije posle višegodišnjeg snažnog lobiranja.

Kosovo je do sada primljeno u više od pedeset regionalnih i svetskih organizacija.Ostale vesti

Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021