Vesti
Društvo

Kosovo postalo član Svetske carinske organizacije

Kosovo je postalo član Svetske carinske organizacije, objavio je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj.
Kosovo postalo član Svetske carinske organizacije
Ilustracija (Foto evropaelire.org)

Po rečima ministra Hodžaja, prijem Kosova u tu organizaciju je po značaju odmah posle učlanjenja u Svetsku banku i Međunarodni monetarni fond.

"To je još jedna dobra vest, nakon priznanja Kosova od strane Bangladeša. Danas je Kosovo zvanično primljeno u Svetsku carinsku organizaciju, što je najznačajnije učlanjenje posle učlanjenja u Svetsku Banku i Međunarodni monetarni fond 2009. godine", napisao je Hodžaj na Fejsbuku.

Hodžaj je posebnu zahvalnost izrazio vladi i ministru spoljnih poslova Belgije Didijeu Rejndersu zbog podrške Kosovu da bude primljeno u tu organizacije posle višegodišnjeg snažnog lobiranja.

Kosovo je do sada primljeno u više od pedeset regionalnih i svetskih organizacija.Ostale vesti

Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020
Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020
Srbin sa Kosova traži nadoknadu od KFOR-a zbog baze na svom zemljištu
Dragan Mihajlović iz Novog Sela Mađunskog kod Vučitrna najavljuje protest ispred kapije komande KFOR-a u Prištini jer je, kako tvrdi, ova vojna misija na delu njegovog imanja sagradila bazu, a već šest godina mu za to ne plaća nikakvu nadoknadu.
  • 29.05.2020
Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020