„Kosovo nije izašlo iz žiže interesovanja srpske javnosti“

Sinoć je u Beogradu održan protest pod nazivom „Zaustavimo veleizdaju“. Okupljanje je organizovano kako bi se ljudima pokazalo da „Kosovo nije izašlo iz žiže interesovanja srpske javnosti“, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim jedan od učesnika protesta i predsednik Srpskog nacionalnog foruma Aleksandar Đikić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa protesta (Foto privatna arhiva)

Iako je skup naišao na bojkot medija, Đikić tvrdi da je prevazišao očekivanja. On kaže da je protest organizovan kako bi javnost bila „animirana“ problemima Kosova, i da je imao dvojak karakter.

„Jedan je vezan za vlast koja godinama nije raspravljala u parlamentu o KiM, a raspravljalo se o mnogim drugim pitanjima i stvarima, za koje ne mogu da kažem da nisu bitne, ali su manje bitne nego što je to KiM. A druga stvar je što je i opozicija okupljena oko Saveza za Srbiju, odnosno organizatori protesta „1 od 5 miliona“ u celoj Srbiji, praveći tzv. sporazum sa narodom izostavili Kosovo i Metohiju, pa smo mi zbog toga upozorili opoziciju, da se odredi pema tom vrlo važnom pitanju“, rekao je Đikić.

Protest je, prema rečima Đikića organizovan u Beogradu, jer su i oni kojima je poruka upućena u Beogradu. A jedan od razlogaje je i taj što je na Kosovu teže to odraditi.

„Na Kosovu je vrlo teško organizovati protest iz mnogo razloga. Mogu vam to reći iz iskustva SNF-a koji postoji više od 4 godine i koji jednostavno ne može da okupi ljude zato što na Kosovu vlada takva atmosfera da se ljud boje posledica bilo kakvog političkog angažovanja. Situacija nije mnogo bolja ni u Beogradu, ali je ipak broj ljudi koji možete da okupite znatno veći“, kaže Đikić.

Đikić poručuje da će se budno pratiti kretanja u pogledu pregovora i radnji oko Kosova, te da će naredni protesti biti organizovani u skladu sa tim. Bitno je, kako kaže, da „Kosovo nije izašlo iz žiže interesovanja srpske javnosti“.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane