Vesti
Društvo

Kosovo ispunilo tehničke uslove za članstvo u Birou zelene karte

Prema zvaničnim podacima, procenat neregistrovanih vozila na Kosovu je smanjen na 4,8 odsto sa nekadašnjih 30. Sa tehničkog aspekta, Kosovski biro za bezbednost (BKS) je ispunio sve kriterijume da bude deo Biroa zelene karte, kazao je direktor BKS-a Sami Mazreku.
Kosovo ispunilo tehničke uslove za članstvo u Birou zelene karte
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Ipak, on nije naveo kada bi Kosovo moglo da postane član ove međunarodne organizacije sa sedištem u Briselu.

"Zalaganje kosovske policije, kao i postavljanje (registracionih) nalepnica na vetrobranska stakla , značajno je smanjilo broj neregistrovanih vozila", rekao je Mazreku.

On je ukazao da Kosovo trenutno ima najmanji broj neregistrovanih vozila od kraja sukoba.

"Naše veliko zalaganje već daje konkretne rezultate, broj neregistrovanih vozila je značajno smanjen", dodao je Mazreku.

Prema njegovim navodima, uvođenje registracionih nalepnica, pojačan rad policije na primeni zakona koji su na snazi su bili neophodni za stvaranje mogućnosti da Kosovo bude deo Biroa zelene karte.Ostale vesti

Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022
’’Bazar nade i rukotvorina’’: U potrazi za trajnim rešenjima problema raseljenih

"Bazar nade i rukotvorina" koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje raseljenih lica, je u organizaciji Foruma za razvoj i multetničku saradnju (FDMC) po četvrti put održan u Gračanici. Učesnice današnjeg skupa su istakle da su zarade skromne, te da bi pomoć šire društvene zajednice bila značajna.

  • 29.09.2022
Saradnja u borbi protiv lažnih vesti
U okviru projekta "Program nezavisnih medija, borba protiv dezinformacija i sprečavanje lažnih vesti" Radio Kim medija grup (Radio Kim Media Group, RKMG) je potpisala ugovore o saradnji sa medijima iz romske i bošnjačke zajednice.
  • 29.09.2022
UNS: Nedopustivo objavljivanje intervjua sa serijskim silovateljem kojim se traumatizuju žrtve
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog objavljivanja intervjua u Informeru sa višestrukim silovateljem koji je u zatvoru zbog ovih krivičnih dela proveo skoro tri decenije.
  • 28.09.2022
Gračanica: Nastava po planu, grejanje u školama na vreme
Na prvoj vanrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u Opštini Gračanica njegovi članovi su istakli da nastava teče po planu, kao i da će većina škola spremno dočekati grejnu sezonu, uprkos naglom poskupljenju ogreva. Budžetska izdvajanja za kapitalne investicije će biti višestruko uvećana, na red će doći i rubni delovi opštine, poručila je direktorica opštinskog Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Ničić.
  • 27.09.2022
Više od 120 rudara koji su bili zarobljeni u Trepči izlaze na površinu
Rudari iz Trepče, koji su od jutros bili zarobljeni ispod zemlje zbog nestanka struje izazvanog udarom groma počeli su da izlaze na površinu, rekao je predsednik sindikata Gani Osmani, prenosi Koha.
  • 27.09.2022