Vesti
Društvo

Kosovo i Turska zajedno ka jačanju poljoprivrede

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić sasatala se sa ambasadorm Turske na Kosovu Ćagri Sakarijem. Na sastanku je bilo reči o širenju ekonomskog razvoja.
Kosovo i Turska zajedno ka jačanju poljoprivrede
Sa sastanka(Foto MPŠRR)

"Kosovo i Turska će proširiti svoju saradnju posebno u poljoprivrednom sektoru koji će se kontinuirano povećavati", zaključeno je na sastanku ministarke Dijane Živić i ambasadora Turske Ćagrıja Sakara sa saradnicima.

U saopštenju se navodi da su razgovarali o mogućnostima dalje saradnje u sektorima koje pokriva MPŠRR, u cilju jačanja i daljeg razvoja poljoprivrede u zemlji.

Ministarka Živić se zahvalila ambasadoru Turske na poseti i tom prilikom je delegaciju upoznala i sa razvojnim programom ministarstva za poljoprivrednike i agrobiznise, ističe se u saopštenju.

Ambasador Ćagrı Sakar rekao je da će nastaviti saradnju u ovom sektoru sa ciljem realizacije različitih poljoprivrednih projekata, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Učenici se vraćaju u školske klupe
U škole na centralnom Kosovu danas su se vratili učenici. Nastava se odvija kombinovano u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama.
  • 19.04.2021
Ugostiteljski objekti počeli sa radom, ali su na nenadoknadivom gubitku
Restorani i kafići od danas ponovo rade. Posle dvonedeljne pauze zbog uvođenja mera od strane Vlade Kosova, od jutros su ponovo otvorena vrata ugostiteljskih objekata u Gračanici. Njihovi vlasnici kažu da su zbog čestog zatvaranja gubici nemerljivi i nenadoknadljivi.
  • 19.04.2021
Danas bez protesta u Gračanici. Borisavljević: Naći rešenje za bezbednosnu situaciju

U Gračanici danas nije bilo protesta zbog prebijenja Luke Dimitrijevića. Razlog za to je, kako je rekao jedan od učesnika Dušan Borisavljević, to što je Lukin otac Dejan Dimitrijević kaženjen zbog okupljanja građanja tokom pandemije ispred Policijske stanice.

  • 19.04.2021
Koliko je vredan srpski pasoš?
Srpski pasoš je 38. najvredniji na svetu, pa je od država iz regiona na trećem mestu, iza slovenačkog (11. na svetu) i hrvatskog (16).
  • 19.04.2021
Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021