Vesti
Društvo

Kosovo i Metohija u Novom Sadu

Manifestacija "Dani Kosova i Metohije u Novom Sadu" biće održana danas i sutra u organizaciji Opštine Gračanica i grada Novog Sada.
Kosovo i Metohija u Novom Sadu
Gračanica (Foto Helikim)

Tokom dva dana Novi Sad posetiće predsednici svih srpskih opština sa Kosova i Metohije, rekla je Tanjugu savetnik gradonačelnika Nada Kobac.

"Novosdajani će imati priliku da se bolje upoznaju sa Kosovom i Metohijom, a gosti iz srpskih opština sa Kosova predstaviće se pre svega kulturno umetnickim programom", rekla je Kobac.

Ona je najavila da će ansambl "Venac" iz Gračanice sutra u Kulturnom centru Temerin izvesti splet igara sa Kosova, dok će u Novom Sadu, u nedelju, održati mini koncert na Trgu slobode.

U Srpskom narodnom pozorištu će sutra, u 17 sati, biti održana svečana akademija kojoj će osim predsednika srpskih opština sa Kosova prisustvovati i sveštenstvo raško - prizrenske eparhije, kao i potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović.

"Kosovo i Metohija je ostavština srpske umetnosti i duhovnosti čovečanstvu, legende uz koje raste srpski narod ono su najvrednije što smo dali hrišćanskoj civilizaciji", rekla je Kobac, dodajući da će Novosađani sada imati priliku da se bolje upoznaju sa tom umetnošću sa Kosova.Ostale vesti

Zoran Sekulić: Danas su svi izvori vesti, ali nisu svi novinari
U prostorijama NVO "Aktiv" u Kosovskoj Mitrovici održava se drugi po redu novinarski trening za redakcije RTV Kim, Radio Kontakt plus, Radio Mitrovice sever, Kossev i Radio Goraždevac. Predavač je dugogodišnji novinar Zoran Sekulić.
  • 23.10.2021
Obuka za buduće studente. Prijava u toku
U opštinama Gračanica, Štrpce i Severna Mitrovica organizuje se napredna nastava za mlade kao priprema za fakultet. Projekat sprovodi RIT Kosovo u saradnji sa Forumom za razvoj i multietničku saradnju i uz podršku ambasade SAD-a u Prištni.
  • 23.10.2021
Jelena Petković nova članica Komisije za žalbe Saveta za štampu
Uprava Udruženja novinara Srbije izabrala je danas novinarku  Jelenu Petković za novu članica Komisije za žalbe Saveta za štampu u Srbiji.
  • 23.10.2021
Penzionerima 1. novembra još 30 evra, ostalim građanima dan kasnije

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države 1. novembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali i naglasio da se do sada za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo ukupno 5,767 miliona građana.

  • 21.10.2021
Mladi i medijska pismenost

Ekonomsko-trgovinska škola u Lapljem Selu je, u saradnji sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“, izvela projektnu nastavu na temu „Deca i mediji“. Učenici ove škole su naveli da umeju da prepoznaju štetan sadržaj na društvenim mrežama i televiziji, dok njihovi profesori smatraju da omladina nije svesna negativnog uticaja medija. Predstavnici medija naglašavaju da se novinarska etika mora poštovati u svakom segmentu rada.

  • 21.10.2021
USAID i ICK organizuju

USAID-ov pravosudni projekat i Centar za inovacije Kosova (ICK) biće domaćini “JusTech“ takmičenja za inovacije na Kosovu.

  • 21.10.2021