Vesti
Društvo

Kosovo: Bez posla u privatnom sektoru ostalo 30.000 ljudi

Sindikat zaposlenih u privatnom sektoru Kosova procenjuje da je zbog pandemije korona virusa bez poslao ostalo oko 30.000 osoba, kaže predsednik ovog sindikata Jusuf Azemi.
Kosovo: Bez posla u privatnom sektoru ostalo 30.000 ljudi
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Prema Azemijevim tvrdnjama, oni koji su ostali bez posla nisu uspeli ni da dobiju naknadu od 130 evra, kako je to predviđeno u paketu mera Vlade Kosova, prenosi Beta.
 
U poreskoj administraciji su rekli da su od marta ove godine do sada dobili 1.600 zahteva lica koja su ostala bez posla.
 
Planom je predviđeno da oni koji u tom periodu ostanu bez posla budu kompenzovani sa po 130 evra za april, maj i juni ove godine.
 
Iz Ministarstva finansija i transfera Kosova je za koha.net rečeno da očekuju da se isplata izvrši u narednim danima.Ostale vesti

Đurić: Srbija se neće odreći svojih svetinja na KiM
Na albanskoj televiziji “Top kanal” 30. maja je prikazan dokumentarni film "Velika srpska istorijska obmana - kako su Srbi ukrali albansku istoriju", u kojem se “falsifikuju istorijske činjenice s ciljem promovisanja velikoalbanske politike”, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja Srbije. Marko Đurić poručuje da se “Srbija nikada i ni po koju cenu neće odreći svojih svetinja na KiM”.
  • 02.06.2020
Gračanica: Brojni primeri solidarnosti tokom epidemije koronavirusa
Brojne nevladine organizacije, kompanije, institucije, ali i pojedinci na Kosovu su humanitarnim akcijama dali proteklih meseci doprinos borbi protiv koronavirusa. Šivenje zaštitnih maski, izrada vizira i dostava humanitarnih paketa samo su neki od primera solidarnosti i humanosti u opštini Gračanica.
  • 02.06.2020
Od ponedeljka povratak dece u vrtiće
Predškolska ustanova Đurđevak mališanima ponovo otvara svoja vrata 8. juna. Nakon što je opština Gračanica izvršila dezinfekciju svih osam objekata ove ustanove, zaposleni privode kraju pripreme za povratak dece. Međutim, za boravak u obdaništima neophodna je potvrda pedijatra da je dete zdravo.
  • 02.06.2020
Kazne za nepoštovanje zdravstvenih mera u kafićima i restoranima
Vlasnici ugostiteljskih objekata u kojima se ne poštuju preporuke Ministarstva zdravlja Kosova tokom perioda pandemije Kovid 19, biće kažnjavani novčano, potvrdio je za RTV Kim direktor Odeljenja inspekcije u Opštini Gračanica Miloš Aritonović.
  • 02.06.2020
Kilometarske kolone na Jarinju
Na prelazu Jarinje već drugi dan su kilometarske kolone kamiona sa srpskim tablicama.
  • 01.06.2020
UNS: Priština da obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog zabrane distribucije srpske štampe na teritoriji Kosova, koja je usledila posle odluke Vlade u Prištini da zabrani ulazak robe koja na sebi nema naznaku „Republika Kosova“ i poziva Prištinu da bez odlaganja obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija.
  • 01.06.2020