Vesti
Društvo

Kosnet: Teško vreme za novinare

Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet je primio zahvalnicu i skroman poklon za uspešnu saradnju RTV Kim sa ambasadom SAD koja je imala ulogu i u osnivanju naše medijske kuće pre 20 godina. Ispred RTV Kim, zahvalnicu mu je uručio direktor Isak Vorgučić.
Kosnet: Teško vreme za novinare
Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet i direktor RTV Kim Isak Vorgučić (Foto Kim)

"Čestitam vam na godišnjici. Generalno, vrlo sam impresioniran kosovskim medijima, uključujući i medije na srpskom jeziku. Ovo je teško vreme za novinare. Novinarstvo je napadnuto širom sveta, baš kao i demokratija, uključujući i moju zemlju. Činjenica da svaka osoba sa telefonom može da širi priče i laži koje će biti konzumirane je veliki problem svuda. Zato mislim da sada, više nego ikada, profesionalni mediji imaju važnu ulogu u otkrivanju istine i objavljivanju istine. Takođe je važno za medije da prave razliku između njihovih političkih analiza, uređivačke politike i vesti koje objavljuju. To je ključni element u radu američkih medija".

Glavni i odgovorni urednik RTV Kim Goran Avramović je sa ambasadorom Kosnetom tokom polusatnog intervjua razgovarao o borbi sa kovidom-19 na Kosovu i u Americi, spoljnoj politici SAD nakon nedavnih promena u američkoj administraciji, sudbini Vašingtonskog sporazuma Prištine i Beograda, političkoj situaciji na Kosovu u svetlu predstojećih izbora i sudskih procesa pred Specijalizovanim većima u Hagu, položaju srpske zajednice na Kosovu, ubistvu Olivera Ivanovića, povratku i tihoj migraciji stanovnika Kosova, vladavini prava, te slobodi govora i medija.

Gledaoci TV Kim će ceo intervju sa ambasadorom Kosnetom moći da pogledaju sutra (u petak), od 18:30. Na portalu radiokim.net ćemo tokom sutrašnjeg dana objaviti najznačajnije delove iz intervjua, dok će transkript čitavog razgovora biti dostupan u subotu.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021