Vesti
Društvo

Konjufca: Mustafini sinovi u poslovnoj vezi sa Miškovićem

Šef parlamentarne grupe Samoopredeljenja Glauk Konjufca izjavio je, da sinovi premijera Kosova Ise Mustafe imaju poslovne veze sa srpskim biznismenom Miroslavom Miškovićem, preneli su prištinski mediji.
Konjufca: Mustafini sinovi u poslovnoj vezi sa Miškovićem
Glauk Konjufca(Foto Kim)

Konjufca je juče na konferenciji za štampu u Prištini izjavio da su se poslovni odnosi između Mustafinih sinova i Miškovića intenzivirali posle 21. jula 2015. godine.

Poslanik Samoopredeljenja u kosovskom parlamentu je takođe predstavio dokumente koji pokazuju da je kompanija u vlasništvu Mustafinih sinova uvezla proizvode od jedne od Miškovićevih kompanija.

List "Koha Ditore" navodi da je posle objave tih dokumenata Mustafina "Demokratska liga Kosova" osudila "bizarne i prezira vredne pokušaje "Samoopredeljenja" da naštete ugledu premijera Mustafe i njegove porodice".Ostale vesti

Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020