Vesti
Društvo

Komandant Kfora iz helikoptera nadgledao situaciju na severu

Komandant Kfor-a general Franko Federiči danas je helikopterom nadgledao situaciju na prelazima Jarinje i Brnjak.
Komandant Kfora iz helikoptera nadgledao situaciju na severu
General Franko Feredriči u helikopteru Kfor-a iznad Gazivoda (Foto print. skrn Fejsbuk/Kosovo Force - Kfor)

Na Fejsbuk stranici Kfor-a je navedeno da je kao odgovor na nedavni razvoj događaja na severu Kosova, ova misija povećala broj patrola duž velikih saobraćanica i rasporedila jedinice na prelazima Jarinje i Brnjak.

"KFOR zadržava nepristrasno, robusno, agilno i fleksibilno držanje kako bi se nosio sa svim mogućim nepredviđenim okolnostima. General Federići ostaje u bliskom kontaktu sa svim uključenim stranama, kako bi doprineo brzoj deeskalaciji", navodi se u objavi. 

Dodaje se da je KFOR i dalje fokusiran na svakodnevnu primenu svog mandata proisteklog iz rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, "da omogući zaštićeno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu".

 Ostale vesti

Ministarstvo prosvete Srbije: Izvesno da školska godina počinje na vreme
Izvesno je da školska godina počinje na vreme, 1. septembra, kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2022/23. godinu, saopštili su za Tanjug iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
  • 17.08.2022
Na Kosovu nastavak restrikcija struje do stabilizacije energetske situacije
Operator sistema, transmisije i tržišta električne energije Kosova (KOSTT) je saopštio da će se redukcije struje nastaviti do stabilizacije energetske situacije. U saopštenju za medije KOSTT je naveo da restrikcije mogu da variraju iz dana u dan u zavisnosti od opterećenja.
  • 17.08.2022
Koliko je ženama važno ulepšavanje i šminka

Izlazak ili proslava ženama i devojkama su postali gotovo nezamislivi bez šminke, često i one profesionalne. Na centralnom Kosovu sve je više ponude profesionalnog meke up-a. Neizostavno je i takozvano izlivanje ili nadogradnja noktiju. Koliko sve to košta i da li je danas na ceni prirodni look?

  • 17.08.2022
Sve je počelo kad je deda Drakče kupio satelitsku antenu
Stefan Veljković, otac, sin, suprug, prevodilac, pisac, edukator i menadžer. Tako bi se mogla opisati neka njegova zanimanja, po fazama života.
  • 17.08.2022
Restriktivna isključenja struje na severu
Zbog loših energetskih prilika na kosovskim elektranama, za danas su najavljene restrikcije električne energije i na severu Kosova.
  • 17.08.2022
Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022