Vesti
Društvo

Komandant Kfora iz helikoptera nadgledao situaciju na severu

Komandant Kfor-a general Franko Federiči danas je helikopterom nadgledao situaciju na prelazima Jarinje i Brnjak.
Komandant Kfora iz helikoptera nadgledao situaciju na severu
General Franko Feredriči u helikopteru Kfor-a iznad Gazivoda (Foto print. skrn Fejsbuk/Kosovo Force - Kfor)

Na Fejsbuk stranici Kfor-a je navedeno da je kao odgovor na nedavni razvoj događaja na severu Kosova, ova misija povećala broj patrola duž velikih saobraćanica i rasporedila jedinice na prelazima Jarinje i Brnjak.

"KFOR zadržava nepristrasno, robusno, agilno i fleksibilno držanje kako bi se nosio sa svim mogućim nepredviđenim okolnostima. General Federići ostaje u bliskom kontaktu sa svim uključenim stranama, kako bi doprineo brzoj deeskalaciji", navodi se u objavi. 

Dodaje se da je KFOR i dalje fokusiran na svakodnevnu primenu svog mandata proisteklog iz rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, "da omogući zaštićeno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu".

 Ostale vesti

Goraždevac: Dobiti posao je kao dobiti na lutriji
Bosiljka Vukanić iz Goraždevca već godinama pokušava da nađe posao, ali joj to ne polazi za rukom. Kopija zahteva i papira sa kojima je aplicirala je, iz godine u godinu, sve više.
  • 24.01.2022
Pravo na obrazovanje – najvažniji aspekt ljudske slobode
Danas se obeležava Međunarodni dan obrazovanja, koji je Opšta skupština Ujedinjenih nacija proglasila 3. decembra 2018.godine, na podsticaj Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO). Svrha obeležavanja dana posvećenog obrazovanju na međunarodnom nivou je usmeravanje pažnje vlada i naroda na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva.
  • 24.01.2022
Kako izgleda povratak u klupe na centralnom Kosovu
Učenici osnovnih i srednjih škola na centralnom Kosovu koje rade po nastavnom planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije danas su se nakon zimskog raspusta vratili u školske klupe. 
  • 24.01.2022
Onlajn nastava u 27 škola na Kosovu

Zbog porasta broja novoobolelih, nastava će se u 27 škola na Kosovu odvijati onlajn, dok je jedna škola zatvorena.

  • 24.01.2022
Počinje drugo polugodište
Sutra počinje drugo polugodište, a Tim za škole odlučio je da osnovci od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda nastavu pratiti po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe.
  • 23.01.2022
Blok B2 termoelektrane

Kosovska energetska korporacija (KEK) saopštila je da je B2 proizvodna jedinica za struju ponovo počela sa radom, javlja RTK

  • 23.01.2022