Vesti
Društvo

Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru
Merdare (Foto Kim)

Za ulaz na Kosovo, danas se na Merdaru čeka oko 15 minuta, dok se za izlaz čeka i do tri i po sata.

Na prelazu Bela Zemlja za ulaz na Kosovo čeka se oko 15 minuta, dok se za izlazak čeka najviše 40 minuta.

Na Jarinju, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu čeka se do 10 minuta, dok se na izlazu sa Kosova čeka 40 minuta, pokazuju poslednji podaci kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Juče u popodnevnim časovima na administrativnom prelazu Merdare putnici su čekali na izlaz sa Kosova više od pet časova.

Čekanja posebno teško padaju putnicima koji žive na Kosovu i Metohiji i imaju potrebu da često prelaze administrativni prelaz Merdare.

"Više od pet sati i molim vas da izveštavate o tome. Svi govore o Gradini i ostalim prelazima, a Merdare niko ne pominje", kaže jedan meštanin Gračanice na Merdaru.

Posebno je teško porodicama sa decom koje na tropskim vrućinama čekaju na izlaz sa Kosova.

Gužve na prelazima između teritorije Kosova i centralne Srbije uobičajene su u ovo doba godine.Ostale vesti

Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022