Vesti
Društvo

Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Gužve na Merdaru prilikom izlaska sa Kosova, beleže se i ovog prepodneva. Kolona je duga oko kilometar, a vozači čekaju i do četiri sata, najnoviji su podaci kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru
Merdare (Foto Kim arhiva)

U suprotnom pravcu za ulazak na Kosovo čeka se od 10 do 15 minuta. Na prelazu Bela Zemlja za izlazak se čeka nešto više od sat vremena, dok prilikom ulaska nema dužih zadržavanja.

Za ulazak u centralnu Srbiju, zadržavanja ima i na prelazima Vrbnica i Jarinje, gde se čeka od 20 do 25 minuta, dok su u suprotnom smeru zadržavanja od tri do pet minuta.

Na ostalim prelazima situacija je daleko bolja, čeka se najviše tri do pet minuta u oba pravca.Ostale vesti

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
  • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
  • 20.05.2022
Eparhija raško-prizrenska traži efikasnu vladavinu prava za SPC

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda u Prištini koji je 20. maja 2016. godine pravosnažno i konačno potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani na prostoru od 24 hektara zemlje koja okružuje manastir.

  • 20.05.2022
Festival ’’Mirdita, Dobar dan’’ od 25. maja u Beogradu
Ovogodišnje, deveto izdanje festivala “Mirëdita, Dobar dan!” biće otvoreno u sredu, 25. maja u 18:00 časova izložbom “Sve naše suze”, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
  • 20.05.2022
Četvrt veka Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta PU

Katedra za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležila je danas prigodnim programom 25 godina postojanja.

  • 19.05.2022
Predstavljena Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu

Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu koja je nastala u saradnji NVO Nova duštvena inicijativa, Open Data Kosovo i Alternativa predstavljena je sinoć u hotelu Emerald u Čaglavici.

  • 19.05.2022