Vesti
Društvo

Kolone na Jarinju

Za ulazak na Kosovo iz centralne Srbije, preko prelaza Jarinje, putnici danas čekaju duže od sat vremena, kilometarska kolona putničkih i teretnih vozila.
Kolone na Jarinju
Kolona na Jarinju (Foto Radio Mitrovica sever)

Kamioni i putnička vozila su u duploj traci, a kolona je duga par kilometara.

Za ulazak preko ovog prelaza čeka se duže od sat vremena, a razlog je kako su za Kosovo Onlajn rekli neki od vozača, detaljan medicinski pregled pri ulasku na Kosovo, koji se obavlja u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Od 1. juna se na Kosovo može ući i izaći na prelazima Jarinje, Merdare, Vrbnica, Kula, Đeneral Janković i Bela zemlja.

Od pre nekoliko dana ukinuta je obaveza da putnici koji dolaze na Kosovo imaju negativan test na koronavirus, ali su na prelazima i dalje medicinske ekipe koje proveravaju telesnu temperaturu i zdravstveno stanje putnika.Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020