Vesti
Društvo

Koliko košta ulepšavanje kosovskih zvaničnika?

Jedna kravata premijera Kosova Hašima Tačija košta od 300 do 500 evra, a na dizajniranim košuljama koje nosi izvezeni su njegovi inicijali H. T.
Koliko košta ulepšavanje kosovskih zvaničnika?
Jahjaga i Tači (Foto arhiva KIM)

Ovaj podatak je medijima nedavno preneo poslanik opozicionog Pokreta "Samoopredjeljenje" Florin Krasniči, naglašavajući činjenicu da prvi čovek Vlade Kosova troši velike sume novca na svoju garderobu.

Kako nezvanično saznaje list Zeri, dizajnirane košulje sa inicijalima kosovskom premijeru dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država.

Pre nekoliko godina košulje sa inicijalima su postale trend i među drugim visokim zvaničnicima institucija Kosova i šefova javnih kompanija, koji su poručivali košulje iz inostranstva kako bi imitirali prvog Hašima Tačija, prenosi portal Info KS.

Slična situacija je i kod kosovske predsednice, koja kako navode kosovski mediji, troši značajne sume novca na svoj izgled.

Od kada je imenovana za predsednicu, Jahjaga se viđa u najskupljim kompletima, za što je zadužena dizajnerka Bljerina Klokoći-Rugova.

Saradici kosovske predsednice navode da, prva žena Kosova svaki dan posećuje frizera i šminkera.

Jedno dnevno doterivanje Jahjage, iako je dobro čuvana tajna od strane frizera i šminkera, košta preko 50 evra, ili 1500 evra mesečno.

Mediji napominju da se novac koji se troši na ulepšavaje kosovskih zvaničnika, troši iz budžeta.Ostale vesti

Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021