Vesti
Društvo

Koliko je ženama važno ulepšavanje i šminka

Izlazak ili proslava ženama i devojkama su postali gotovo nezamislivi bez šminke, često i one profesionalne. Na centralnom Kosovu sve je više ponude profesionalnog meke up-a. Neizostavno je i takozvano izlivanje ili nadogradnja noktiju. Koliko sve to košta i da li je danas na ceni prirodni look?

Koliko je ženama važno ulepšavanje i šminka
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

"Profesionalna šminka" danas je dostupna skoro svakoj ženi. Ponude je mnogo. Na centralnom Kosovu ima nekoliko salona koji nude ovakav vid ulepšavanja ženama. Jedan od takvih je i salon Mirjane Stefanović (31) iz Livađa. Iako je završila Ekonomski fakultet Mirjana je odlučila da se bavi šminkanjem, a sobzirom da je po profesiji ekonomista, izgleda da je ovaj posao isplativ. Ona svakako uživa u njemu od 2019. godine kada je počela da se bavi šminkanjem.

“Meni šminkanje dođe kao kada crtam na licu, tako se snalazim sa četkicama, bojama, usklađujem. Jednostavno, u pitanju je volja, volim to da radim. Više mi je ta diploma donela neki prihod, nego što sam završila fakultet”, kaže je Mirjana Stefanović za RTV Kim.

Mirjana kaže da svaka žena lepa ali da ona još malo pomaže da bude besprekorna.

“Zadovoljna sam radom. Međutim, uvek ima da neka klijentkinja malo više zahteva. Mene ne mrzi, tu sam da ispunjavam uslove, kako ko traži tako ja odradim. Sebe ponekada iznenadim, kada ih baš sredim i budu prave lepotice".

Cena šminkanja kod Mirjane košta 15 evra, a najviše je posla kada su u pitanju venčanja, proslave rođendana, mature...

Kozmetički saloni su mesta koja žene posećuju bar jednom mesečno. Bilo da se radi o manikiru, šminkanju, frizuri ili depilaciji. A sve to košta.

"U današnjem vremenu potrebno je da žena bude ne samo stilizovana, već i negovana. Međutim, sve zavisi i od finasijske mogučnosti. Nekoj ženi je potrebno za šminku i kozmetiku 10 do 20 evra u proseku", kazala je Mirjana Lekić.

"Ulepšavanje je širok pojam. Zavisi od žene do žene. Nekoj je ulepšavanje botoks, nekoj nega kože, trenig. Meni je ulepšavanje trening. Bitno mi je ali nije preusdno da idem svake nedelje kod kozmetičara. Trudim se da sama negujem svoju kožu i telo. Mesečno trošim oko 30 evra", kazala je Milica Mihajlović.

"Koja žena ima volju ona se više doteruje i šminka. Koja nema volju, ili ako je starija, ona manje", rekla je Planinka Todić.

U zavisnosti šta žena želi i smatra lepim, ali svaka mesečno izdvoji više desetina evra za preparate za negu i ličnu higijenu, te šminku, nokte i frizuru. Međutim, bez obzira na trend "profesionalne šminke", te postavljanja veštačkih trepavica i noktiju, još uvek se može videti i prirodni look ili umerena šminka.Ostale vesti

Popis stanovništva na Kosovu sledeće godine

Popis stanovništva, porodičnih domaćinstava i stanova na Kosovu odžaće se od 1. septembra do 16. oktobra 2023. godine, saopštio je nakon jučerašnje sednice Vlade premijer Aljbin Kurti.

  • 01.10.2022
Za mesec dana na RKS tablice preregistrovano samo devet vozila
Nakon 30 dana, otkad je na snagu stupila uredba kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na RKS table prešlo je samo devet vozila.
  • 01.10.2022
Počeo popis stanovništva u Srbiji
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo je danas i trajaće do 31. oktobra. Preliminarni podaci biće objavljeni do kraja novembra, a već na proleće počeće objavljivanje prvih konačnih rezultata.
  • 01.10.2022
U Kosovskoj Mitrovici postavljena bista Dragiši Murganiću
U sedištu Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici postavljena je bista sekretaru Dragiši Murganiću.
  • 30.09.2022
Položaj starih nije najbolji, potrebna veća briga društva

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba u Prištini je održan okrugli sto u organizaciji Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNPFA) na kome su razmatrani izazovi sa kojima se susreću pripadnici tog dela populacije. „Na žalost, položaj starih ljudi ne samo na Kosovu, nego i u regionu nije baš najbolji“, ocenila je šefica kancelarije UNPFA za kosovo Visare Mujko Nimani.

  • 30.09.2022
Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022