Vesti
Društvo

KOA: Nijedan pripadnik agencije nije ubijen u Siriji

Kosovska obaveštajna agencija (KOA) odbacila je kao netačno pisanje lokalnih medija da je u Siriji ubijen jedan njen agent koji se nalazio na tajnom zadatku.
KOA: Nijedan pripadnik agencije nije ubijen u Siriji
Ilustracija (Foto Reuters)

"Vest koja je data o tom pitanju nije tačna. Garantujemo građanima da KOA izvršava svoje zadatke na vrlo profesionalan način i ima dovoljno kapaciteta da se uspešno suoči sa svim izazovima koji se mogu pojaviti tokom ostvarivanja ustavnog i zakonskog mandata", navodi se u saopštenju KOA.

KOA je navela da objavljivanje neistinitih i osetljivih vesti predstavlja neprofesionalni novinarski pristup, a može naneti štetu bezbednosnim interesima Kosova.

Koha ditore juče je objavila da je jedan agent KOA, koji je ubačen među džihadiste u Siriji, otkriven i ubijen početkom godine, vrlo brzo nakon ubacivanja u redove tih terorističkih snaga.

Različiti izvori na koje se taj list pozvao, uključujući i KOA, su naveli da je agent regrutovan nakon uključivanja Albanaca u rat u Siriji.

Izvori iz KOA-a rekli su da on nije bio dobro tretiran od službe, da je ostavljen bez podrške, pomoći i potrebnih upustava kako da postupa.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023