Vesti
Društvo

Ko su "Heroji u doba koronavirusa"?

“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
Ko su
Ilustracija (Foto Pixsabay)

Autorka emisije, novinarka Katarina Marinković, kaže da je cilj ove emisije promovisanje pre svega humanitarnog rada, pojedinaca, organizacija i institucija, tokom pandemije koronavirusa. Javnost će prema njenim rečima imati priliku i da se informiše o njihovim pravima i obavezama tokom krize izazvane Kovidom 19, kao i brojnim problemima u vezi pandemije.

„Postoje brojni primeri onih koji su se uključili u borbu protiv Kovida 19 i smatramo da javnost treba da bude upoznata sa njihovim radom i doprinosom. Takođe su veliki teret i gubitke tokom pandemije Kovida 19 pretrpeli i pojedini privrednici, koji sve to vreme nisu dali otkaze svojim zaposlenima i iz tog razloga smatramo da i oni zaslužuju da se čuju i njihove priče. Cilj nam je takođe da na neki način podignemo i svest građana o važnosti poštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa“, kaže Katarina Marinković.

Format emisije je jednočasovni intervju u studiju. Snimana je i prva emisija u kojoj su gošće bile programska direktorka Nevladine organizacije „Žensko pravo“ Tijana Simić- Lavali i menadžerka „Poslovnog centra Zvečan“ Jelena Savić.

„U svakoj emisiji ću imati dva gosta koji se bave različitim delatnostima, a koji su na nekin način nesebično pomagali i radili na tome da ovu korona krizu lakše prevaziđemo. Sva je sreća da ima dosta takvih ljudi, tako da verujem da u tom smislu neću imati problema sa obezbeđivanjem sagovornika. U prvoj emisiji sam imala dve gošće sa severa Kosova koje su, rekla bih, prave heroine u ovo doba korone“, kaže autorka emisije Katarina Marinković.

Prva emisija biće emitovana 10. jula od 21 sat na kanalima TV Mreže - TV Herc u Štrpcu, TV Puls u Šilovu, TV Mir u Leposaviću, kao i na RTV KIM, u Čaglavici.

Realizaciju 10 emisija „Heroji u doba koronavirusa“ podržala je Kosovska fondacija za otvoreno društvo.Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020