“Ko je okrutan prema životinjama, ne može biti dobar čovek”

Članovi i volonteri Udruženja za zaštitu životinja "Šapa", organizovali su juče protestnu šetnju pod sloganom "Daj ruku Šapi", na gradskom šetalištu u Kosovskoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Protestna šetnja zbog trovanja pasa (Foto Kontakt)

Vesna Generalović, direktorka “Šape”, kaže da je povod za ovu akciju obeležavanje dve godine postojanja Udruženja, ali i reakcija na učestala trovanja napuštenih pasa u prethodnom periodu u Mitrovici.

„Udruženje želi da skrene pažnju javnosti da su životinje svuda oko nas, da problem postoji, ali da ga treba rešiti sa nadležnim institucijama na najhumaniji mogući način. Vrlo brzo ćemo izaći sa konkretnim idejnim rešenjima i projektima za rešavanje ovog problema. Slogan ovogodišnje šetnje je ’Daj ruku Šapi’, sa ciljem da ljudi shvate da su i životinje živa bića i da im pruže ruku,“ - kaže Generalović.

Kada je reč o finansiranju i eventualnim donacijama Udruženju, iz Šape kažu da im prijatelji i njihovi najbliži pomažu koliko mogu.

Nailaze na razumevanje i podršku sugrađana. Međutim, postoje i oni kojima se ne sviđa čime se Šapa bavi.

Iz Šape apeluju na građane da se uzdrže od korišćenja otrova, jer to prema njihovim rečima neće rešiti problem velikog broja napuštenih pasa u Mitrovici, kao i da supstance tog tipa predstavljaju opasnost i za ljude i za životinje.

Članovi i aktivisti Udruženja "Šapa" delili su na mitrovičkom šetalištu mališanima albume sa sličicama “The Dog”, nastalih u saradnji sa Mitrovčaninom i preduzetnikom Aleksandrom Arsenijevićem.

Podsetimo, u severnom delu Mitrovice minulih dana registrovano je nekoliko serija trovanja pasa lutalica, što je izazvalo negativne reakcije iz ovog Udruženja, a poziv je upućen i Kosovskoj policiji da istraži sve slučajeve.

Ostale vesti

 • Posle deset godina redovno snabdevanje vodom u Koretištu i Pasjaku

  Posle deset godina redovno snabdevanje vodom u Koretištu i Pasjaku

  Od juče, meštani novobrdskih sela Koretište i Pasjak, imaju redovno snabdevanje vodom. Opština Novo Brdo, iz sopstvenog budžeta, uplatila je Kosovskom preduzeću za distribuciju i snabdevanje električnom energijom  KEDS dve hiljade evra na ime starog duga koji nisu izmirili potrošači, zbog čega je obustavljena isporuka struje za lokalni vodovod.

 • IFJ pozvao predsednika Kosova da zaustavi uznemiravanje novinara

  IFJ pozvao predsednika Kosova da zaustavi uznemiravanje novinara

  Međunarodna federacija novinara (IFJ) je povodom pritvaranja ekipe Radio Beograda i zadržavanja novinara televizije Pink i agencije Tanjug na administrativnom prelazu Jarinje poslala pismo predsedniku Kosova u kojem se kosovske vlasti pozivaju na poštovanje međunarodnih standarda i prestanak uznemiravanja novinara koji prate događaje na Kosovu.

 • Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  U svetu se danas obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Tim povodom Asocijacija novinara Kosova u saradnji sa timom Ujedinjenih nacija, dodelila je novinarima nagrade za najbolje priče na temu siromaštva za 2019. godinu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane