“Ko je okrutan prema životinjama, ne može biti dobar čovek”

Članovi i volonteri Udruženja za zaštitu životinja "Šapa", organizovali su juče protestnu šetnju pod sloganom "Daj ruku Šapi", na gradskom šetalištu u Kosovskoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Protestna šetnja zbog trovanja pasa (Foto Kontakt)

Vesna Generalović, direktorka “Šape”, kaže da je povod za ovu akciju obeležavanje dve godine postojanja Udruženja, ali i reakcija na učestala trovanja napuštenih pasa u prethodnom periodu u Mitrovici.

„Udruženje želi da skrene pažnju javnosti da su životinje svuda oko nas, da problem postoji, ali da ga treba rešiti sa nadležnim institucijama na najhumaniji mogući način. Vrlo brzo ćemo izaći sa konkretnim idejnim rešenjima i projektima za rešavanje ovog problema. Slogan ovogodišnje šetnje je ’Daj ruku Šapi’, sa ciljem da ljudi shvate da su i životinje živa bića i da im pruže ruku,“ - kaže Generalović.

Kada je reč o finansiranju i eventualnim donacijama Udruženju, iz Šape kažu da im prijatelji i njihovi najbliži pomažu koliko mogu.

Nailaze na razumevanje i podršku sugrađana. Međutim, postoje i oni kojima se ne sviđa čime se Šapa bavi.

Iz Šape apeluju na građane da se uzdrže od korišćenja otrova, jer to prema njihovim rečima neće rešiti problem velikog broja napuštenih pasa u Mitrovici, kao i da supstance tog tipa predstavljaju opasnost i za ljude i za životinje.

Članovi i aktivisti Udruženja "Šapa" delili su na mitrovičkom šetalištu mališanima albume sa sličicama “The Dog”, nastalih u saradnji sa Mitrovčaninom i preduzetnikom Aleksandrom Arsenijevićem.

Podsetimo, u severnom delu Mitrovice minulih dana registrovano je nekoliko serija trovanja pasa lutalica, što je izazvalo negativne reakcije iz ovog Udruženja, a poziv je upućen i Kosovskoj policiji da istraži sve slučajeve.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane