Vesti
Društvo

KM:Đurić posetio ranjenog madića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obišao je danas na odeljenju intenzivne nege u Kosovskoj Mitrovici Nikolu Saveljića, koga su nepoznati napadači u četvrtak uboli nožem.
KM:Đurić posetio ranjenog madića
Đurić posetio ranjenog srpskog madića (Foto Kontakt plus)

Đurić je Saveljiću poklonio uskršnje jaje i obećao da će napadač biti pronađen.

"Nikola Saveljić uboden je s leđa, mučki, bez razloga, to je dobar dečak iz poštene porodice", rekao je Đurić i poručio "da ovde na Kosovu i Metohiji nijedno dete, ni srpsko ni albansko, ne treba da bude žrtva ovakvog nasilja".

"Ničiji roditelji, ni Srbi ni Albanci ni bilio koji drugi, ne treba da plaču zbog bezumnog nasilja poput onog čija je žrtva bio Nikola Saveljić", rekao je Đurić.

Đurić je kazao da "današnji praznik Vaskrs treba da bude poruka mira svima, poruka da treba da smirimo strasti i prilike da jedni drugima ispružimo ruku, mi Srbi onako hrišćanski, kako znamo i
umemo i da ostanemo složni i na okupu", rekao je Đurić i obećao da će biti sa ljudima na Kosovu i Metohiji.

Zamenik direktora Zdravstvenog centra Zlatan Elek rekao je da je zdravstveno stanje Nikole Saveljića stabilno, da ima blago povišenu temperaturu i da će uskoro napustii bolnicu potpuno oporavljen.Ostale vesti

EU uz dogovor s Nemačkom usvojila plan o automobilima posle 2035.
Ministri Evropske unije usvojili su plan da od 2035. novi automobili sa motorom na unutrašnje sagorevanje mogu da se registruju samo ako koriste klimatski neutralna goriva, saopštila je švedska ministarka energetike Eba Buš.
  • 28.03.2023
Srbija među evropskim zemljama sa najviše slučajeva zastrašivanja novinara
Srbija je u 2022. bila jedna od evropskih zemalja sa najviše zabeleženih slučajeva uznemiravanja i zastrašivanja novinara, navodi se u najnovijem godišnjem izveštaju partnerskih organizacija Platforme Saveta Evrope za promociju zaštite novinarstva i bezbednosti novinara.
  • 28.03.2023
Goraždevac: Već dva meseca bez predsednika PO, građani bez plata i drugih davanja
Mnogi žitelji Goraždevca trenutno jedva sastavljaju kraj sa krajem, jer već dva meseca Vlada Srbije okleva da imenuje predsednika Privremenog organa za Peć. Radnici ovog tela ne primaju plate već tri meseca, poljoprivrednici po prvi put nemaju mogućnost da apliciraju za podršku u repromaterijalu za prolećnu setvu, a stali su i svi ostali procesi u nadležnosti predsednika. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju kažu za Radio Goraždevac da će pomoći i krivicu svaljuju na bivšeg predsednika Miloša Dimitrijevića, jer nije predao pečat. Dimitrijević kaže da će izvršiti primopredaju ali da nema sa kim, jer Vlada ne imenuje novo lice.
  • 28.03.2023
Javni poziv za dodelu stanova u Lapljem Selu i Gračanici
Кomisija za sprovođenje trogodišnjeg stambenog programa Opštine Gračanica raspisala je Javni poziv za prikupljanje zahteva za dodelu stambenih jedinica u Lapljem Selu i Gračanici.
  • 28.03.2023
Poetski karavan Vlaste Cenića u Velikoj Hoči

U organizaciji Doma kulture „Gračanica“ poznati pesnik i profesor srpskog jezika i književnosti Vlasta Cenić posetio je danas Veliku Hoču, gde je u OŠ "Svetozar Marković" recitovao stihove svojih pesama učenicima.

  • 28.03.2023
Nova galerija u Mitrovici: Od slika, edukativnog programa, do restauracije nameštaja
Kosovska Mitrovica bogatija je za još jednu umetničku galeriju. U pitanju je galerija „369“, koju su juče samoinicijativno otvorile dipolomirane slikarke Anđela Radenković i Sanja Živković. Ove umetnice su za KoSSev portal govorile o tome kako su došle na ideju da otvore sopstvenu galeriju, o predstojećim aktvinostima, kao i o planovima za budućnost.
  • 28.03.2023