Vesti
Društvo

KM: Zabrana kretanja od 20h do 5h ujutru

Građani, kao i taksi i privatni auto-prevoznici se upozoravaju na primenu zabrane kretanja, u periodu od 20h do 5h ujutru, a skraćuje se i radno vreme objekata za prodaju prehrambenih proizvoda, saopšteno je danas nakon sednice štaba za vanredne situacije za Kosovsku Mitrovicu.
KM: Zabrana kretanja od 20h do 5h ujutru
Kosovska Mitrovica (Foto RKP)

Penzioneri i osobe starije od 65 godina upozoravaju se na disciplinu totalne zabrane izlaska iz svojih domova, a sve potrepštine ( hranu i lekove), donosiće im bližnji ili volonteri koje u periodu od 08:00-18:00 sati mogu pozvati na brojeve telefona kol - centra opštine : 028-421-141 i 028-421-140, navodi se u u saopštenju za javnost sa treće opštinske sednice štaba za vanredne situacije.

Takođe se navodi da će, u skladu sa merom zabrane kretanja, maloprodajni objekti prehrambenih proizvoda prilagoditi svoje radno vreme od 06:00-19:30 sati.

Pored toga, upozoravaju se svi građani da se pridržavaju saveta lekara, da nose zaštitne maske i rukavice u prodavnicama ili apotekama i da pri susretu drže rastojanje od 2 metra.

Odluka o zabrani kretanja stanovništva u periodu od 20h do 5h ujutru (osim za nadležne organe na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni ), kao i zabrani izlaska na ulicu osobama starijim od 65 godina, a na selu osobama starijim od 70 godina, i obavezno držanje razdaljine od najmanje dva metra između dva lica, spadaju u mere Vlade Republike Srbije povodom epidemije koronavirusa, koje od danas stupaju na snagu.Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020