Vesti
Društvo

KM: Zabrana kretanja od 20h do 5h ujutru

Građani, kao i taksi i privatni auto-prevoznici se upozoravaju na primenu zabrane kretanja, u periodu od 20h do 5h ujutru, a skraćuje se i radno vreme objekata za prodaju prehrambenih proizvoda, saopšteno je danas nakon sednice štaba za vanredne situacije za Kosovsku Mitrovicu.
KM: Zabrana kretanja od 20h do 5h ujutru
Kosovska Mitrovica (Foto RKP)

Penzioneri i osobe starije od 65 godina upozoravaju se na disciplinu totalne zabrane izlaska iz svojih domova, a sve potrepštine ( hranu i lekove), donosiće im bližnji ili volonteri koje u periodu od 08:00-18:00 sati mogu pozvati na brojeve telefona kol - centra opštine : 028-421-141 i 028-421-140, navodi se u u saopštenju za javnost sa treće opštinske sednice štaba za vanredne situacije.

Takođe se navodi da će, u skladu sa merom zabrane kretanja, maloprodajni objekti prehrambenih proizvoda prilagoditi svoje radno vreme od 06:00-19:30 sati.

Pored toga, upozoravaju se svi građani da se pridržavaju saveta lekara, da nose zaštitne maske i rukavice u prodavnicama ili apotekama i da pri susretu drže rastojanje od 2 metra.

Odluka o zabrani kretanja stanovništva u periodu od 20h do 5h ujutru (osim za nadležne organe na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni ), kao i zabrani izlaska na ulicu osobama starijim od 65 godina, a na selu osobama starijim od 70 godina, i obavezno držanje razdaljine od najmanje dva metra između dva lica, spadaju u mere Vlade Republike Srbije povodom epidemije koronavirusa, koje od danas stupaju na snagu.Ostale vesti

Vlasta Cenić: Sve je u jeziku, dijalekat je naša lična karta
Profesor srpskog jezika i književnosti i jedan od najpoznatijih pisaca za decu i pesnika koji stvaraju na prizrensko - timočkom dijalektu Vlasta Cenić održao je u Domu kulture "Gračanica" književni čas. On je, kazujući poeziju, prisutnima ispričao priču u stihovima o svom rođenju, porodici i životu. 
  • 27.03.2023
Akcija čišćenja crkvene porte i groblja u selu Smać kod Prizrena

Uz blagoslov paroha prizrenskog jereja Jovana Radića, grupa meštana iz sela Smać, Srbica, Zoić i Novake okupila se juče u Smaću kako bi očistili portu crkve Sv. Ilije koja je minirana 1999. godine. Kao i groblje na kojima su sahranjeni njihovi bližnji, a čiji su spomenici skoro svi polomljeni i oskrnavljeni.

  • 26.03.2023
Gračanica: Radionica za programiranje za učenike viših razreda osnovnih škola
U Interaktivnom multimedijalnom centru smeštenom u zgradi Narodne biblioteke u Gračanici održava se radionica za programiranje. Podeljeni u devet grupa, učenici sedmog i osmog razreda, izrađuju projekte koje će predstaviti na kraju ove obuke u junu.
  • 25.03.2023
Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023