Vesti
Društvo

KM: Vatrogasci čitave noći u borbi sa poplavama, voda se povlači

Voda koja je sinoć poplavila deo Bošnjačke mahale i Česminog luga počela je da se povlači noćas nakon 22.30 potvrdio je jutros za KoSSev komandir mitrovičke Vatrogasno-spasilačke jedinice, Ranko Ristović.
KM: Vatrogasci čitave noći u borbi sa poplavama, voda se povlači
Poplava u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kossev)

Ristović za KoSSev ističe da su vatrogasne jedinice čitavu noć provele na terenu i da je šteta nastala od poplava značajna, ali manja nego u drugim opštinama.

„Situacija se popravlja, jutros u 8h smo bili ponovo u obilasku sa gradonačelnikom. Sada čekamo da se voda potpuno povuče kako bismo pristupili i iscrpeli preostalu vodu i uradili isušivanje. Sve je dogovoreno“, navodi on za KoSSev.

U opštini Severna Mitrovica poplavom je sinoć pogođeno oko 20-ak domova.

Šest kuća je bilo pod vodom u Česminom lugu, od kojih je jedna značajno potopljena i još 10-ak kuća u Bošnjačkoj mahali, rekao je Ristović.

Ukoliko ne bude bilo značajnih padavina, procena je da je opasnost od daljih poplava prošla, a najveći problem nastao je zbog obima vode u Sitnici, objašnjava Ristović.Ostale vesti

Poskupelo gorivo na Kosovu
Na benzinskim pumpama na Kosovu pre samo nekoliko dana cena za litar dizela iznosila je 0.89 centi, dok se sada litar prodaje po 0.94 centa, prenosi Reporteri.
  • 18.01.2021
Problem sa strujom u centru Gračanice, građani najavljuju protest
Blizu 50 domaćinstava u samom centru Gračanice, među kojima su i poslovni i privredni subjekti, se već dve nedelje suočava sa problemima u snabdevanju električnom energijom. Meštani planiraju protest, kazao je za RTV Kim Miroslav Arsić, vlasnik mesare i restorana „Arsa“.
  • 18.01.2021
Počelo drugo polugodište u srpskim školama na Kosovu
U školama na Kosovu koje nastavu pohađaju prema planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije počelo je drugo polugodište. Nastava se odvija po modelu koji se primenjivao od septembra meseca, tvrde direktori ovih obrazovnih ustanova.
  • 18.01.2021
“Heroji u doba koronavirusa”: Za oporavak privrede na Kosovu potrebne dve godine
Zbog pandemije koronavirusa Kosovo je izgubilo tri milijarde evra, a kriza koju je prouzrokovala pandemija dovela je do gašenja oko 20.000 preduzeća, usled čega je preko 50.000 radnika ostalo bez posla, rekao je u emisiji „Heroji u doba koronavirusa“ predsednik Alijanse za biznis Kosova Agim Šahini. Govoreći o posledicama pandemije na srpske privrednike predsednik Asocijacije srpskih privrednika u Gračanici Saša Sekulić, kazao je da je situacija alarmanta i da je samo na teritoriji opštine Gračanica od početka pandemije ugašeno oko 40 malih biznisa.
  • 18.01.2021
Jalovište kod Leposavića izlilo se u Ibar
Deo jalovišta u Leposaviću kombinata "Trepča" u ranim popodnevnim satima obrušilo se u reku Ibar. Meštani kažu da se žale već godinama, a iz Trpeče poručuju da je problem već saniran, ukazujući na nedavne poplave. Planirano je zatvaranje starog i otvaranje novog jalovišta u blizini rudnik.
  • 17.01.2021
Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021