Vesti
Društvo

KM: Vatrogasci čitave noći u borbi sa poplavama, voda se povlači

Voda koja je sinoć poplavila deo Bošnjačke mahale i Česminog luga počela je da se povlači noćas nakon 22.30 potvrdio je jutros za KoSSev komandir mitrovičke Vatrogasno-spasilačke jedinice, Ranko Ristović.
KM: Vatrogasci čitave noći u borbi sa poplavama, voda se povlači
Poplava u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kossev)

Ristović za KoSSev ističe da su vatrogasne jedinice čitavu noć provele na terenu i da je šteta nastala od poplava značajna, ali manja nego u drugim opštinama.

„Situacija se popravlja, jutros u 8h smo bili ponovo u obilasku sa gradonačelnikom. Sada čekamo da se voda potpuno povuče kako bismo pristupili i iscrpeli preostalu vodu i uradili isušivanje. Sve je dogovoreno“, navodi on za KoSSev.

U opštini Severna Mitrovica poplavom je sinoć pogođeno oko 20-ak domova.

Šest kuća je bilo pod vodom u Česminom lugu, od kojih je jedna značajno potopljena i još 10-ak kuća u Bošnjačkoj mahali, rekao je Ristović.

Ukoliko ne bude bilo značajnih padavina, procena je da je opasnost od daljih poplava prošla, a najveći problem nastao je zbog obima vode u Sitnici, objašnjava Ristović.Ostale vesti

Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021
Protest ispred SANU zbog izjave Kostića o Kosovu
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".
  • 16.01.2021
Vladika Teodosije obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu
Eiskop raško-prizrenski Teodosije je juče obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu, dodelivši novčanu pomoć, hranu i higijenske pakete za 20 najugroženijih porodica, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 16.01.2021
Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021