Vesti
Društvo

KM: Udovičić uručio studentima ugovore o stipendiranju

Studentima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, stipendistima Fonda za mlade talente, ministar Vanja Udovičić uručio je ugovore o stipendiranju.
KM: Udovičić uručio studentima ugovore o stipendiranju
Vanja Udovičić sa stipendistima (Foto Kim)

U amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka, ministar Vanja Udovičić uručio je 43 stipendije, što je, kako je naveo, dvostruko više u odnosu na prošlu godinu.

„Ovi mladi ljudi su postavili nove standarde i nove granice. Drago mi je da su te granice nešto što je naša budućnost i obaveza da ih ispratimo u njhovom daljem razvoju i kroz ovakav vid podsticaja ispratimo njihovo usavršavanje ka boljem prosperitetu celokupne naše zemlje“, rekao je ministar Udovičić.

Studentkinja Filološkog fakulteta Milica Jaćimović kaže da je ovakav vid podrške veoma važan studentima.

„Mogu u ime svih studenata da se zahvalim na postojanju ovakvog fonda u Republici Srbiji. Verujem da će meni i ostalim stipendisima ovo veoma značiti za dalje studiranje, sticanje znanja i razvijanje veština“, kazala je Jaćimovićeva.

Fond za mlade talente, koji se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, formirala je Vlada Republike Srbije 2008. godine.

Ministar Udovičić danas je uručio i sportsku opremu učenicima OŠ “Radoš Tošić” iz Osojana, OŠ “Sveti Sava” iz Kosovske Mitrovice, OŠ “Dositej Obradović” iz Parteša, OŠ “Vuk Karadžić” iz Sočanice i OŠ “Banović Strahinja" iz Banjske.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021