Vesti
Društvo

KM: U novoj godini prva beba dečak

Prva beba rođena u porodilištu u Kosovskoj Mitrovici je dečak koji je dobio ime Novak. U Gračanici u novogodišnjoj noći nije bilo porođaja.

KM: U novoj godini prva beba dečak
Iz Porodilišta u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kontakt plus)

Lokalna samouprava u Severnoj Mitrovici obezbedila je prigodne poklon pakete a ujedno je svakoj bebici rođenoj u novogodišnjoj noći otvorila dečiju štednu knjižicu sa iznosom od 100 evra izjavio je gradonačelnik Goran Rakić nakon obilaska porodilišta.

Gradonačelnik Severne Mitrovice je u svoje i u ime lokalne smouprave zahvalio svim majkama, istakavši da one mogu da računaju na njegovu nesebičnu podršku, poželevši bebama zdravlje i bezbrižno detinjstvo i svima srećnu Novu godinu.

Prvorođena beba u porodilištu u Kosovskoj Mitrovici je dečak koji je rođen u 1:35h, težak 3,180 kg, dugačak 54 cm. Njegova majka je Mirjana Bojanić iz sela Dren u opštini Leposavić a dečak će se zvati Novak.

Prošle godine u porodilištu KBC u Kosovskoj Mitrovici rođeno je 637 beba.

U Gračanici tokom novogodišnje noći nije bilo porođaja.

 Ostale vesti

Skoro rešenje za Gračanku? Jalovište i dalje problem
Najveći ekološki problemi u opštini Gračanica godinama su isti. Meštanima Lapljeg sela poslednjih pet, gorući problem predstavlja zagađena reka Gračanka. Opštinsko odeljenje urbanizma, planiranja i zaštite životne sredine, odlučilo je da Međunarodni dan zaštite životne sredine, ipak obeleži sadnjom cveća u dvorištu Doma kulture u ovom selu.
  • 05.06.2020
U Gračanici formirano komunalno preduzeće
Opština Gračanica nedavno je oformila Javno komunalno preduzeće – Ekologija.
  • 05.06.2020
Ombudsman: Snažnije zalaganje za zaštitu životne sredine
Danas je Međunarodni dan zaštite životne sredine. Institucija Ombudsman upozorava da se Kosovo suočava sa problemima sa vodom, zagađenjem vazduha, upravljanje otpadom, kontrolom buke. „Svi ti ekološki problemi godinama ostaju u skoro istoj fazi“, ističe ombudsman.
  • 05.06.2020
Nakrivljena bandera opasnost po meštane, KEDS ne reaguje
U ulici Kralja Milutina u Gračanici, u blizini kuće porodice Stojković, još pre više od dvadeset dana se nakrivio električni stub koj preti da padne u dvorište. Ova bandera može da izazove veliku opasnost i ugrozi živote gračaničke porodice. Iz KEDS-a ne reaguju, iako su više puta obavešteni o problemu.
  • 05.06.2020
“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020