Vesti
Društvo

KM: U 2017. godini rođeno 560 beba

U porodilištu Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici prethodne godine rođeno je 560 beba.
KM: U 2017. godini rođeno 560 beba
Porodilište u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kontakt plus radio)

Aleksandra Đoković iz Žitkovca nadomak Zvečana na svet je poslednjeg dana 2017. godine donela devojčicu. Novu godinu dočekala je u porodilištu, a mala Anđelija joj je prvo dete.

Zamenik direktora KBC dr Zlatan Elek kaže da se u protekloj 2017. godini u ovom porodilištu rodilo 560 zdravih beba.

"Nadamo se da će ih u 2018. godini biti više", navodi Elek.

On je svim pacijentima i građanima Kosovske Mitrovice u Novoj godini poželeo puno zdravlja, sreće i radosti.

Saradnici gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića jutros su bebama u porodilištu, ali i mališanima na dečijem odeljenju bolnice u ovom gradu podelili novogodišnje poklon paketiće.

"Koristim priliku da se zahvalim gradonačelniku Rakiću zato što smo u 2017. godini izvanredno sarađivali, nadamo se da će ta saradnja biti nastavljena u 2018. godini. Među nama nema otvorenih pitanja, gradonačelnik Rakić je mnogo pomogao bolnici tokom prošle godine i olakšao nam put da se transformišemo u 2018. godini u KBC“, rekao je Elek.

Novogodišnji paketići uručeni su i deci koja su novogodišnju noć provela na dečijem odeljenju bolnice.

Načelnik pedijatrije dr Zoran Savić izjavio je da mu je drago zbog radosti dece koja su se obradovala poklonima.

"Stvarno mi je bilo izuzetno drago kada sam video decu i njihovu radost zbog paketića. Mnogo su se obradovala. Ovo već postaje tradicija da gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić već godinama uručuje poklon paketiće mališanima koji se zateknu ovde prvog dana Nove godine, a na radost sve dece koja se ovde leče“, rekao je Savić.

Novogodišnju noć na ovom odeljenju dečakalo je desetak dece koja se tu trenutno leče.Ostale vesti

KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021