Vesti
Društvo

KM: Sutra sastanak direktora studentskih centara

U Kosovskoj Mitrovici će sutra, po prvi put na Kosovu i Metohiji, biti održan sastanak direktora studentskih centara i studentskih odmarališta Srbije, kojem će prisustvovati i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
KM: Sutra sastanak direktora studentskih centara
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Direktor Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici Jovo Popović je u izjavi Tanjugu rekao, da se sastanak ovakvog tipa po prvi put održava na prostoru Kosova i Metohije, i da susret predstavlja podršku zaposlenima u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici, i priliku da se sagleda ono što je urađeno do sada i ono što treba uraditi u budućnosti.

Popović je dodao da je kapacitet Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici 1711 mesta od čega je 64 mesta rezervisano za učenike iz enklava koji pohađaju srednje škole. Kapacitet domova u Kosovskoj Mitrovici je 1.200 mesta, dok su ostatak mesta u studentskim domovima u Zvečanu, Leposaviću i Blacu.

Popović je kazao da cena smeštaja za studente na KiM na mesečnom nivou iznosi nešto više od 5.000 dinara.

“Studenti za za hranu u studentskoj menzi izdvajaju 131 dinar dnevno, a za smeštaj u domovima 1860 dinara mesečno.Ostali deo participira Republika Srbija, tako da studenti koji su na budžetu imaju povoljne uslove“, naglasio je Popović dodajući da je raspodela za brucoše u domovima obavljena i da će narednih dana biti poznato i to, ko od starijih studenata ima pravo na dom.

Na Prištinskom univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici studira oko 10.000 studenata.Ostale vesti

Upoznajte najlepše planinsko jezero na Kosovu
U vreme ograničenog kretanja zbog pandemije koronavirusa, grupa planinara i entuzijasta provela je vikend na Štrbačkom jezeru. Izletom na nadmorskoj visini od 2.173 metra neguje se duga tradicija, ali je i dobra prilika za beg od realnosti.
  • 03.08.2020
Medicinske sestre traže povećanje naknade za noćne smene
Medicinske sestre i tehničari sa Kosova protestovali su ispred zgrade Vlade Kosova zahtevajući da se noćna smena plaća 36 evra, umesto trenutnih 18 evra.
  • 03.08.2020
Zašto se ljudi plaše 5 G mreže?
Pojava 5 G mreže izaziva veliku pažnju ali i strah kod pojedinih građana. Ima li veze ovaj tehnološki napredak sa pojavom koronavirusa i da li je strah uopšte realan?
  • 01.08.2020
Opština Kosovska Mitrovica donirala milion dinara KBC-u

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica izdvojio je iz lokalnog budžeta milion dinara za nabavku sredstava za zaštitu i održavanje higijene na odeljenjima mitrovičkog Kliničko bolničkog centra, a u cilju pomoći zaposlenima u borbi protiv kovid – 19, saopštili su iz Privremenog organa ove opštine.

  • 31.07.2020
Uvedeno centralno grejanje u vrtiću i školi u Čaglavici
U odeljenjima predškolske ustanove „Đurđevak“ i osnovne škole „Miladin Mitić“ završeni su radovi na uvođenju centralnog grejanja. Odluka o radu vrtića, koji su zatvoreni zbog pogoršane epidemiološke situacije, biće poznata sutra.
  • 30.07.2020
Ministar prosvete Srbije, Mladen Šarčević, izjavio je da je pripremljeno nekoliko modela školovanja od septembra meseca.
  • 29.07.2020