Vesti
Društvo

KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković
Sa današnje humanitarne akcije (Foto Radio Kontakt Plus)

Humanitarna akcija je bila organizovana na glavnom gradskom šetalištu u vidu koncerta, koreografije, izložbe i prodaje likovnih radova.

Lokalni savet omladinskog delovanja Leposavić i volonteri Crvenog krsta iz ove opštine i sutra organizuje akciju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje šestogodošnje Magdalene.

Akcija će se održati na platou ispred opštine Leposavić u periodu od 9 do 13 časova.

Radnici ugostiteljskih objekata iz Kosovske Mitrovice, takođe su najavili akciju prikupljanja pomoći za Magdalenino lečenje, koja će se sprovesti u subotu, 6. marta, na šetalištu u ovom gradu, sa početkom u 10 sati.

Dan kasnije, 7. marta, biće organizovan humanitarni bazar, takođe na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici, sa početkom u 11 časova.

Magdalena Nedeljković boluje od tuberozne skleroze i potrebno je prikupiti 250.000 evra kako bi nastavila lečenje u Hjustonu (SAD).

Svi koji žele da pomognu Magdaleni Nedeljković to mogu učitini uplatom na sledeće žiro račune:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23

Uplatom na devizni račun: 160600000082342864

IBAN: RS35160600000082342864

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPalOstale vesti

Porfirije: SPC uvek spremna za razgovor o miru i saradnji u regionu
Patrijarh Porfirije rekao je da je Srpska pravoslavna crkva uvek spremna za razgovor o rešavanju problema koji su prepreka miru i saradnji u regionu, kao i da, u tom smislu, izuzetno ceni napore episkopa raško prizrenskog Teodosija.
  • 21.04.2021
“Mediji da se više bave istinom, činjenicama i suštinom”
Reagujući na najnoviji izveštaj “Reportera bez granica” glavni i odgovorni urednik Radija Goraždevac Darko Dimitrijević napominje da mediji koji izveštavaju na srpskom i dalje nailaze na barijere od strane predstavnika kosovskih institucija. Katarina Marinković novinarka Medija centra iz Čaglavice ističe da ih verbalni napadi i provokacije pojedinaca zbog načina njihovog izveštavanja samo podstiču da još bolje rade svoj posao, profesionalno i odgovorno.
  • 21.04.2021
Recitacijom protiv nasilja nad Lukom
U Gračanici je i danas održan još jedan vid protesta zbog napada na devetnaestogodišenjeg Luku Dimitrijevića. Naime, gimnazijalke Anđela i Mila su recitovanjem pesama pružile podršku pretučenom mladiću.  Istovremeno, predstavnici civilnog društva su ponovo zatražili veću bezbednost za stanovništvo.
  • 21.04.2021
GR: Počela sancija ulice i kanalizacione mreže u romskoj mahali
Timovi odeljenja Javnih službi i JKP “Ekologija” počeli su sa uređenjem "Kajmakčalanske ulice" u romskoj mahali u Gračanici, navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu.
  • 20.04.2021
Udruženje novinara Kosova zabrinuto zbog stanja slobode medija
Uruženje novinara Kosova izrazilo je zabrinutost zbog izveštaja organizacije "Reporteri bez granica" o stanju slobode medija na Kosovu za 2021. godinu, koji pokazuje da je Kosovo palo za osam mesta i sada se nalazi na 78. mestu u svetu, po slobodi štampe, prenosi Reporteri.
  • 20.04.2021
GR: Održava se performans
U Gračanici, ispred Omladinskog saveta održava se performans "Prilog za harač" kojim civilno društvo ukazuje na, kako navode, bezrazložno kažnjavanje oca Luke Dimitrijevića.
  • 20.04.2021